L'Ajuntament congela els impostos i taxes municipals excepte la brossa
L'increment mitjà serà de 12,35 euros
  
L’Ajuntament de Tarragona congelarà els impostos com el tipus de l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE. Les llicències d’obres i d’obertura d’establiments, les cèl.lules d’habitabilitat i de primera ocupació també es mantindran. L’única modificació serà la taxa d’escombraries, que s’incrementarà un 11% fruit de la inversió que obligatòriament han de fer tots els ajuntaments que formen part de la mancomunitat de Sirusa (Servei d'Incineració dels Residus Urbans, SA).

De mitjana, la taxa de la brossa pujarà 12,35 euros, és a dir, 3 cèntims al dia. “La resta de taxes i impostos no es tocaran. L’objectiu no és que els ciutadans i ciutadanes paguen més diners, sinó que paguin aquells que no ho fan”, remarca el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny.

Aquesta revisió de preus de la taxa pel servei de recollida i eliminació d’escombraries per l’any 2020 es produeix per donar compliment a la normativa europea que obliga a complir amb nous estàndards mediambientals i això representa fer inversions per valor de 75 milions d’euros, 45 els assumirà la Generalitat i els restants 30 els han de sufragar els ajuntaments que formen part de la Mancomunitat de Sirusa. “L’Ajuntament de Tarragona no ingressarà més diners a conseqüència d’aquest increment de la taxa, ja que íntegrament serà per a la mancomunitat incineradora de residus per pagar el cost de la valorització de la fracció resta”, explica el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny.

Aquest increment es produeix perquè la planta requereix una actualització per ajustar-se als nous escenaris de gestió de residus, actualització que precisa de quantioses inversions, que s’han de finançar amb un augment del preu de tractament dels residus.

L’augment del cost de valorització energètica de la fracció resta ve determinat per la Llei 5/2017, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic i pel Pla director de la instal•lació de Sirusa, per tal d’adequar-se als objectius i zonificacions territorials en el marc del Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió de residus municipals de Catalunya (PINFRECAT20).

Aquesta llei preveu un augment progressiu de cànon sobre disposició de la fracció resta dels residus municipals, el qual passa en el cas de la valorització energètica, de 20,6 €/tn l’any 2019 a 23,60 €/tona el proper any 2020.

Recàrrec del 50% en l'IBI als propietaris de pisos buits

Per altra banda, l’Equip de Govern planteja una modificació de les ordenances fiscals per gravar en un 50% el rebut de l’IBI als propietaris de pisos buits. “No es tracta d’una mesura recaptatòria sinó una mesura per incentivar el parc d’habitatges de lloguer. L’objectiu és posar en el mercat les grans bosses d’habitatges als grans tenedors. Els habitatges estan fets perquè hi visqui la gent, no per ser elements d’especulació”, remarca Fortuny.
Redacció TT - 12/10/2019 - 10:33h
La culpa es de Viñuales
20/10/2019
18:35
Si no nos hubiese dejado en la estacada, si en vez de jugar a la política hubiese cumplido con lo que le prometía a los votantes, hoy no tendríamos este y otros problemas, porque él tenía que ser el Alcalde. NOS DEJÓ UNA TARRAGONA A MANOS DE LA INDEPENDENCIA. Y ESO JAMAS SE LO PERDONAREMOS
Vaja tela
13/10/2019
22:22
Pujar la brossa és un putjeratzo important en una ciutat on el contracte de la neteja s'el passen pel folra.
cobrar, sí. Però netejar, també
12/10/2019
22:27
El menys adient vist com està la ciutat. Pagar la brossa i la neteja i veure com tenim el carrer de brut ho trobo vergonyós.
Tarragona sencera fa vergonya.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat