La temporada de creuers del Port supera amb escreix la xifra de passatgers de l'any passat
La prestigiosa companyia Royal Caribbean aposta per Tarragona
  
Recreació del nou Moll de Balears (any 2021)
El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, acompanyat per l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la regidora de Projecció de la Ciutat, Montse Caelles, ha presentat avui els resultats de la temporada de creuers 2019 que va finalitzar el passat dia 2 de novembre amb la partida dels vaixells Costa Magica i Marella Discovery II.

El Port de Tarragona ha batut el rècord de creueristes amb 127.495 passatgers, Una xifra superior a les previsions a l’inici de la temporada que preveia el pas de 110.000 creueristes per les instal•lacions del Port. Finalment, ha explicat Cruset, “aquesta xifra s’ha superat en un 30% la de l’any passat i situa la temporada 2019 com la millor de la història del Port”. Aquesta xifra s’ha assolit gràcies a l’augment d’un 5% del nombre d’escales que ha passat de les 57 de 2018 a les 62 d’enguany, però sobretot per l’arribada de creuers més grans amb major capacitat en passatgers.

La presència de creueristes s’ha concentrat en els mesos de juny a setembre, on es registra un major nombre de passatgers i també on es constaten els creixements en nombre de persones més alts respecte a l’any passat. Però, aquesta no és la única diferència entre aquesta i la temporada passada: mentre l’any passat el dia de la setmana amb més presència de creueristes era el divendres, enguany el dia de la setmana amb més passatgers ha estat el diumenge.

Més impacte econòmic

L’impacte econòmic en el territori també ha augmentat un 31,6%. S’observa un increment de més de 2 milions d’euros, ja que s’ha passat dels 7,37 milions d’euros de despesa de l’any 2018 als 9,7 milions d’euros d’enguany. “Un retorn econòmic en el territori en forma de nits d’hotel, compres i contractació de serveis, que es produeix gràcies a la bona feina impulsada des de la Taula de Creuers, on estan representades les principals institucions i agents turístics del nostre entorn, i que
permet una coordinació i un treball que vetlla per la qualitat de l’oferta turística per aquest sector”.

“Aquest impacte econòmic es produeix gràcies al fet que el 93 % dels creueristes que arriben a Tarragona visiten el nostre territori i només un 7% marxa a d’altres destinacions catalanes”, destaca Cruset. La majoria dels creueristes aprofiten per visitar la ciutat pel seu compte (76%) mentre que la resta (24%) contracta algun tipus d’excursió. Les experiències preferides pels passatgers que contracten una excursió dins de les comarques tarragonines són, per aquest ordre, les visites a Tarragona, a Reus, a les platges, PortAventura, Poblet i el Celler de Nulles.

La valoració global de la destinació “Tarragona-Costa Daurada”, per part dels passatgers, és d’un 8,9, ratllant l’excel.lent, i és 3 dècimes superior a la nota assolida a la temporada anterior.

El 94,2 % dels creueristes enquestats per part del Departament d’Innovació Turística de la Fundació Eurecat reconeixen que recomanaran Tarragona als seus familiars i amics.

Royal Caribbean, novetat de la temporada 2020

La previsió per a la temporada 2020 se situa en els 102.000 passatgers, una xifra molt similar a les previsions de 2019. Una de les novetats de la temporada vinent són les 5 noves escales que operarà des de Tarragona la prestigiosa companyia Royal Caribbean International. La companyia amb base a Miami (Florida, Estats Units) ja ofereix a la seva pàgina web creuers amb sortida des del Port de Tarragona en destinació a les Illes Canàries, a les Illes gregues, a Venècia, a Itàlia i a l’Adriàtic, en rutes que oscil•len entre els 7 i els 14 dies de durada.

Royal Caribbean International forma part del grup Royal Caribbean Cruises Ltd, conjuntament amb Celebrity Cruises, Azamara i Silversea Cruises, entre d’altres. Royal Caribbean Cruises Ltd és un gegant el sector que compta amb 77.000 empleats i que és la segona companyia de creuers més gran del món, que a través de la gestió de diverses marques pròpies reuneix una flota conjunta de més 60 vaixells.

Actualment, Royal Caribbean International, la filial que operarà al Port de Tarragona, compta amb una flota de 26 vaixells.

Per la seva part, Costa Cruceros continuarà operant des de Tarragona amb una nova estratègia. La propera temporada la naviliera italiana aposta per una ruta de 12 dies/11 nits per la Mediterrània occidental, però amb un vaixell amb una major capacitat de passatgers.

A més a més d’aquestes dues grans companyies, el Port de Tarragona rebrà creuers de 15 companyies més: Norwegian,TUI Cruises, Sea Cloud, AIDA Cruises, Viking Cruises, Crystal Cruises, Windstar, Seadream, Regent Seven Seas, Marella Cruises, Phoenix Reisen, Scenic, FTI Cruises, Gran Circle River Cruises i Majestic Cruises.

Construcció del Moll de Balears

La temporada 2020 de creuers conviurà amb la construcció del nou Moll de Balears. Una inversió de més de 30 milions d’euros que servirà per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers, la qual cosa constitueix un desafiament organitzatiu per al Port de Tarragona i per a l’operativa de creuers de cara la temporada vinent i, al mateix temps, l’obertura de noves oportunitats per a la temporada de 2021.

En aquests moments, el Port està ultimant la redacció de la licitació del projecte per poder començar les obres en el primer trimestre de l’any vinent.

La construcció del Moll de Balears permetrà augmentar la línia d’atracada de vaixells, amb 700 metres i 450 m un cop acabada l’obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta nova infraestructura representarà un salt endavant en el projecte de creuers del Port de Tarragona ja que obre la porta a acollir més vaixells i vaixells més grans, i de manera simultània.
Redacció TT - 14/11/2019 - 08:11h
deudor hipotecario
18/11/2019
13:48
¿Qué es la Ley Segunda Oportunidad?
La Ley de la Segunda Oportunidad, reducción de carga financiera y otras medidas de orden social, está vigente en España desde el año 2015. Durante muchos años se ha ido abordando el llamado “mecanismo de segunda oportunidad”. ¿En qué consiste esto? Básicamente, se trata de la posibilidad de que una persona física, que debe una cantidad de dinero determinada, pida la exoneración o la condonación de esa deuda.

Tal como lo dice su nombre, la ley de segunda oportunidad es una nueva opción para generar acuerdos con los acreedores, cancelar o exonerar deudas. En la práctica, se trata de una excelente herramienta legal para que estas personas salgan de su situa
Mallorca també existeix
15/11/2019
23:29
Que no se'n recorda ningú de Mallorca?
RE Buena gestión
15/11/2019
21:16
Buscas trabajo al Port?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.