0 comentaris
09:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament i l'Agència Tributària catalana creen una finestreta única tributària
  
L’Ajuntament de Tarragona ha signat un conveni de col.laboració amb l’Agència Tributària de Catalunya per la creació d’una finestreta única tributària. És a dir, amb la implantació d’aquesta mesura “s’incrementarà l’eficàcia i l’eficiència en l’aplicació dels tributs de les dues administracions, així com la millora de la qualitat dels diversos serveis tributaris que es presten a la ciutadania”, explica el conseller de Serveis Econòmics i Centrals, Jordi Fortuny.

La finestra única tributària planteja la creació d'una xarxa d’interlocució única, amb l’objectiu d’ampliar i apropar els serveis d’atenció i assistència a la ciutadania, facilitant el compliment de les seves obligacions tributàries. Aquesta xarxa està integrada per les oficines d’atenció al públic d’ambdues administracions i es sumarà a les 205 oficines que l’Agència Tributària de Catalunya té distribuïdes per tot el territori català. L’objectiu final és aconseguir una major simplificació dels procediments administratius i un increment de la proximitat territorial amb els usuaris.

El conveni també preveu l’intercanvi d’informació amb transcendència tributària, un fet clau per lluitar contra el frau fiscal, els incompliments tributaris i la morositat fiscal. “L’acord preveu que tant l’Ajuntament de Tarragona com l’Agència Tributària de Catalunya s’han de subministrar mútuament informació amb transcendència tributària que sigui necessària per al compliment de les seves funcions en l’aplicació dels tributs, a l’empara del que disposa l’article 8 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals”, afegeix Fortuny.

El conveni té una vigència de 4 anys i es crea una Comissió de Seguiment que està integrada per 4 representants de l’Agència Tributària de Catalunya i de l’Ajuntament de Tarragona. La presidència d’aquesta comissió l’exercirà, cada dos anys, de manera rotatòria.

Aquest acord ha de ser l’inici d’una vinculació més estreta amb l’Agència Tributària de Catalunya i “és d’esperar que en un futur molt proper aquesta col.laboració s’estengui a nous espais com la recaptació executiva, les subhastes i la formació”, conclou Fortuny.
Redacció TT - 28/12/2019 - 09:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.