Carles Castillo: 'En 10 anys les inversions de la Generalitat a Tarragona i comarca han davallat un 69%'
  
“Les dades objectives de la mateixa Generalitat parlen amb una eloqüència diàfana: per als partits independentistes Tarragona no és una prioritat, de fet -no és-. I és que en relació als darrers pressupostos d’un Govern de progrés amb president socialista les inversions han davallat un 69% a Tarragona i comarca. Quasi un 70% menys, i subratllo l’adverbi: “menys”, perquè això és el que hem tingut amb aquest Govern de Junts per Catalunya i ERC que ara es desfà: menys”, així de contundent s’ha manifestat Carles Castillo, diputat del PSC al Parlament, a l’hora d’avaluar els comptes per aquest 2020 que volen aprovar Junts, ERC i els Comuns.

De fet, si comparem el volum inversor dels pressupostos de 2010 al Tarragonès (amb president del PSC) amb els d’aquest 2020 (Govern Torra-Aragonès) veiem que les inversions directes cauen de 84 milions d’euros a tan sols 26 milions. “I qui compara aquests pressupostos amb els darrers pressupostos del Govern d’esquerres no sóc jo és el mateix senyor Aragonès en el moment de presentar-los com uns comptes “expansius”, segons va afirmar literalment. Doncs bé, seran expansius a Barcelona però regressius per Tarragona”, ha reblat.

“El que és de vergonya aliena és que, al damunt, l’aparell propagandístic del Govern independentista ens vulgui vendre aquests comptes com uns “bons” pressupostos per Tarragona. Increïble que per a més inri treguin pit dient que les inversions “creixen” (comparant-los només amb els del 2017)! És que creuen de debò que els tarragonins i tarragonines som beneïts?”, s’ha preguntat retòricament Carles Castillo.

Per al diputat del PSC la pregunta que no volen respondre els partits independentistes és molt senzilla: “Per què si Tarragona representa el 10% de la població i el 12% del PIB català tan sols rep un 5% de les inversions del Govern de la Generalitat. I no durant un any puntual, no, sinó de manera sostinguda durant tots els anys dels Governs de Mas, Puigdemont i Torra. Per què mai no ens responen a aquesta qüestió de calaix que ara els tornem a fer? Potser serà per vergonya o senzillament perquè no hi ha cap explicació raonable possible tret del menysteniment amb què els Governs de Junts per Catalunya i ERC han tractat sempre al sud del país.”

Davant d’aquest oblit sistemàtic el grup parlamentari del PSC ja ha anunciat que presentarà un paquet d’esmenes als pressupostos “per tornar a posar la demarcació de Tarragona al mapa de les inversions del Govern de Catalunya. Els socialistes som i serem la veu de les comarques tarragonines i ebrenques al Parlament”, ha explicat Carles Castillo.
Redacció TT - 03/02/2020 - 18:16h
A Carles Castillo
04/02/2020
09:29
Podría decirme en esos mismos años cual ha sido la inversión en Girona, la zona de segunda residencia de la burguesía económica y política de Catalunya?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.