La Cambra demana que puguin obrir els establiments de més de 400 metres quadrats
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
“Des del més absolut respecte a la salut i la seguretat de les persones. I entenent que ens estem enfrontant a una crisi sanitària sense precedents, que malauradament està tenint i tindrà greus conseqüències a nivell econòmic i social, d’una intensitat que encara no podem valorar en tot el seu abast, des de la Cambra de Tarragona demanem al Govern de l’Estat que es replantegi la mesura de no permetre que obrin al públic (en Fase 1, a partir del dilluns 11 de maig) els establiments comercials amb una superfície superior als 400 metres quadrats” ha assenyalat Laura Roigé, presidenta de la Corporació tarragonina.

Entenem que cal conciliar adequadament les realitats sanitària i econòmica ja que estan entrelligades.

Com també entenem que no té massa sentit creure que els responsables d’establiments de més de 400 metres quadrats seran menys curosos en matèria de seguretat i salut que els negocis amb una menor superfície.
Des de la Cambra de Tarragona considerem que, vetllant estrictament per la seguretat i la salut tant dels treballadors com dels clients, s’han d’activar els protocols necessaris per reprendre l’activitat econòmica que ens permeti, com més aviat millor, posar en marxa l’economia, ja prou castigada per totes aquestes setmanes de confinament.

Volem agrair també la tasca que s’està fent des de les administracions per contenir la pandèmia i, sobretot, volem posar en valor l’esforçada tasca de tot el personal sanitari que amb la seva valentia, dedicació i professionalitat han estat capaços de suplir la manca de recursos. Un agraïment que volem fer extensiu, també, als treballadors dels serveis essencials.

Dit això, volem demanar també que, per garantir l’efectiva represa de l’economia es realitzin els tests que la població precisa i s’esmercin els esforços necessaris en investigació.

A l’administració local, autonòmica i estatal els hi volem demanar més sensibilitat envers les empreses, autònoms, treballadors i les persones més febles davant la greu i inesperada crisi amb la que ens estem enfrontant. Són moments per estar al costat de la gent i els diferents sectors productius, alguns profundament afectats. Escoltant les seves necessitats i reaccionant amb agilitat i eficàcia, tot deixant de banda estratègies i partidismes.

A la Cambra de Tarragona creiem que la represa de l’activitat econòmica, com més aviat millor i amb garanties, és la millor fórmula per fer front a uns mesos difícils que amb la suma de tots aconseguirem superar.
Redacció TT - 07/05/2020 - 12:04h
les fases són contraries a la lògica mèdica
11/05/2020
12:35
No oblidar que l'única causa perquè han baixat els morts ha estat pel confinament, la medecina de moment no ha fet gran cosa. Estan desconcertats amb el virus, perquè no li agafen el truc. Infectar-se ara és més o menys igual que a l'inici del confinament.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat