Perfomance del sector de l'hostaleria a la Plaça de la Font per reclamar mesures d'ajuda extraordinàries
  
Un grup d'empresaris del sector de l’hostaleria de la ciutat, amb el recolzament de l’AEHT, va organitzar aquest dimarts 2 de juny, a les 19h, una concentració a la Plaça de la Font de Tarragona, per reclamar que l'ajuntament adopti mesures extraordinàries per ajudar al sector de la ciutat per les pèrdues que està patint degut a l’estat d’alarma motivat per la Covid-19.

Durant la perfomance es va llegir un manifest on es denunciava aquesta situació i es reclamaven solucions al consistori tarragoní, sota el lema: “Covid-19- Salvem l’hostaleria!”.

“Sr. Ricomà, ha quedat palès que no podem entendre’ns amb la sra. Varas, Regidora de Domini Públic, degut als seus coneguts interessos contraposats al negoci d’hostaleria del que participa.
Estem TOCATS i ENFONSATS. Sr. Ricomà,

Hauria de facilitar-nos un interlocutor vàlid que realment ens doni solucions a aquesta situació. Sr. Ricomà, aquesta protesta es repetirà fins que atengui a les nostres reivindicacions.

Volem solucions ja!”

Manifest:

Mesures a adoptar a la Restauració COVID19 Salvem l’hostaleria

"Està en perill el 60% dels llocs de treball, el sector serveis representa el 66% del PIB de Tarragona.

L’hostaleria està compromesa amb la Seguretat dels seus clients, en complir la normativa i en garantir els llocs de treball.

Calen mesures extraordinàries degut a la pèrdua del 60% de l’aforament interior (exterior en el cas que els locals disposin de terrasses)

PROPOSTES:

1. Adequació de les terrasses mantenir l’aforament total bé sigui ocupant la via pública (aparcaments o bé tancant de forma provisional carrers), sempre que aquesta terrassa estigui confrontada amb el local).

Sol.licitem que l’Ajuntament consensuï amb els afectats de cada carrer o zona la decisió definitiva a prendre.

Unificació de criteris iguals per a tota la ciutat en la peatonalització de carrers consensuats amb els hostalers

2. Ajudes directes de l’Administració local
Els nostres costos han augmentat degut a les normes de seguretat i higiene que hem d’efectuar als nostres locals.

No podem augmentar els preus als nostres clients ja que també es veuen afectats per ERTOS i reduccions dràstiques a les seves jornades laborals.

La única solució factible per a poder sufragar aquests costos són ajudes directes de l’administració local.

Per tot això EXIGIM:

3. 2 anys de condonació d’impostos i taxes

4. Ajudes directes a propietaris i llogaters dels locals de restauració.

5. Ampliació de terrasses a les zones a on hagi espai disponibles fins que desapareguin les mesures de seguretat.

6. També exigim una resposta immediata als companys que encara esperen la resolució de les seves terrasses; el compromís va ser de 3 dies i ja en portem més de 21. De les terrasses noves encara n’hi queden per autoritzar.

7. Unificació horària a tota la ciutat

Motius:

Unificant i ampliant l’horari de tancament, s’evitarà la massificació a una sola zona de la ciutat.

8. Habilitar l’Autorització mitjançant comunicació amb 5 dies d’antelació per a poder amenitzar els locals i terrasses, amb l’objectiu d’ajudar a altres sectors, com el de la cultura, que també es troben en una situació greu.

D’aquesta forma incentivarem la visita dels nostres clients i motivarem a persones d’altres ciutats a consumir TARRAGONA.

Necessitem la màxima celeritat en la presa de decisions i la seva execució immediata. No poden seguir passant els dies quan els únics que ens juguem quelcom som els restauradors.

9. Exigim també la representació de l’hostaleria de cada zona de la ciutat a les comissions que decideixin sobre el nostre sector.
L’Ajuntament no ha adoptat cap mesura extraordinària per ajudar-nos, ens ha tornat als horaris habituals aprofitant el canvi de fase.

Actualment la gran majoria de terrasses que han sol.licitat legalment l’ampliació, no tenen més taules de les que tenien abans d’aquesta crisi sanitària.

El nostre Alcalde s’ha promulgat sempre com a home PROCULTURA, APEL.LEM la seva INTERVENCIÓ directa en defensa del nostre sector, en defensa de la nostra aportació al món de la cultura, en defensa de la nostra aportació a la ciutat i sobretot en defensa de les persones que representen el 60% de les nostres plantilles, que podrien quedar-se sense el seu lloc de treball.

Volem solucions ja!"
Redacció TT - 03/06/2020 - 08:04h
I que més?
03/06/2020
15:30
Que els hi donguin el 80% de l'espai públic, ja caminarem descansarem i aparcarem a l'Arrabassada. Ah i dret de pernada també...ells primer que tot. Pensava que la Tarragona de la pandereta era patrimoni de Ballesteros, ara veig que comuns i ERC també aposten per aquest model
el sector serveis representa el 66% del PIB de Tarragona
03/06/2020
11:44
Hacen trampa. No dicen el PIB que representa la hostelería.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.