Pau Ricomà manifesta total suport del govern municipal a l'hosteleria així com a tot el teixit comercial
El batlle denuncia l'existència d'un 'assetjament' contra la consellera Paula Varas
  
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet una compareixença davant dels mitjans de comunicació per explicar diversos aspectes relacionats amb els establiments de restauració, arran la concentració que es va produir dimarts a la Plaça de la Font. El batlle s’ha mostrat molt contundent en les seves declaracions, deixant molt clar el seu suport a l’hostaleria així com a tot el sector del comerç.

Ricomà ha destacat que el passat mes de maig el govern municipal es va reunir amb l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Tarragona i van acordar una sèrie de mesures per reactivar aquest sector econòmic. Com per exemple, l’ampliació de terrasses a la via pública allà on fos possible i l’establiment de noves.

Així, ja hi ha set zones de Tarragona, on hi passaven vehicles i ara es destinaran a terrasses. Aquesta situació s’allargarà fins al dia 30 de setembre i aleshores es valorarà la seva continuïtat. També es va acordar l’exempció de pagament de les taxes de terrasses i ocupació de la via pública fins al 30 de setembre, que representen aproximadament uns 200.000 euros menys de recaptació. A més, l’Ajuntament ha establert una línia d’ajuts per valor de 250.000 euros destinats a fomentar que els propietaris de locals comercials apliquin rebaixes o condonacions dels lloguers.

D’altra banda, l’alcalde Pau Ricomà ha anunciat que “s’estan ultimant els detalls per fer una ajuda de 700.000 euros a tot el sector del comerç i l’hosteleria que ha hagut de tancar i perquè tornin a obrir, per tant, el compromís amb el sector és evident”.

Ricomà carrega contra el grup d'empresaris que es van manifestar i els titlla d'insolidaris i egoistes

En referencia a la concentració d’ahir d’un grup d’hostalers, a la plaça de la Font, l’alcalde ha afirmat: “em va sorprendre molt negativament, tot i que cadascú pot expressar el que vulgui, però no representaven en absolut l’hosteleria, era un sector reduït, amb una convocatòria no signada i que en cap moment s’han adreçat a l’equip de govern. No tenim coneixement de qui la impulsava”.

També ha assenyalat que a la concentració “es van realitzar demandes completament irrealitzables com l’exoneració de taxes a l’hosteleria durant dos anys, quan en aquests moments hi ha tants sectors socials que pateixen i que han perdut la feina. Necessitem interlocutors seriosos amb els quals puguem tirar endavant acords profunds de ciutat”.

L’alcalde ha subratllat el gran nivell que té l’hosteleria a Tarragona, que "és un valor afegit per a la ciutat."

Finalment, ha afirmat que “hi ha un assetjament contra la consellera de Domini Públic de l’Ajuntament” i ha recordat que “les decisions sobre els establiments d’hosteleria i les terrasses són decisions de l'equip de govern i són fruit del treball transversal de diverses conselleries”.

Dades

L’Ajuntament ha autoritzat el tall de carrers per instal.lar terrasses, a petició dels restauradors i fins el 30 de setembre, sempre seguint criteris tècnics que garanteixin la convivència, l’accessibilitat i la preservació de l’espai públic.

Aquesta autorització, afecta els següents espais:

- carrer Arquitecte Rovira
- carrer Governador González, entre els carrers de la Unió i Fortuny
- tram del carrer Fortuny, més proper a la Rambla Nova
- tram del carrer Nou de Sant Oleguer
- tram del carrer Cartagena -zona de les escales del carrer Rebolledo.
- carrer del Cós del Bou
- carrer dels Ferrers

Fins el dia 1 de juny, el departament de Domini Públic ha rebut 226 sol.licituds dels establiments d’hosteleria: 133 per ampliar terrasses existents i 93 per instal.lar-ne de noves. El departament ja ha donat resposta a 134 sol.licituds.

Cal dir, que durant una setmana l’Ajuntament va registrar problemes al servidor informàtic que van dificultar la gestió de les peticions. Com a resposta es va facilitar un reforç administratiu.
Redacció TT - 03/06/2020 - 21:25h
Paste
04/06/2020
17:10
Vergüenza dais los hosteleros, explotando al personal, haciéndoles trabajar 12 o mas horas diarias, cobrando como si fueran 8 y cotizando a la seguridad social sólo por 4.

Sois los esclavistas del siglo XXI.

Si por mi fuera, me hinchaba a enviar inspecciones de trabajo y a cerrar establecimientos.

Ojalá que todos los que esperaban ansiosos poder sentarse en una terracita, recapaciten y pregunten a los que les sirven y atienden por las condiciones laborales que tienen, y se levantaran en función de la respuesta.
VIVAN LO BARE
04/06/2020
16:51
Que els hi dongui'n ajudes i tot l'espai públic, que no paguin impostos!! més faltaría, ja els paguem els asalariats. Visca el lliure mercat menys quan em perjudiqui a mi!
Qué
04/06/2020
10:39
Qué Ricomà.....no agraden les crítiques eh? I quan las fas tú ?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.