0 comentaris
10:45
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Aprovada la rebaixa de l'IBI per als ciutadans que instal.lin plaques solars
  
El consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat modificar l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles per tal de bonificar aquells propietaris que instal.lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar. La modificació serà del 50% durant els cinc períodes impositius següents a la data de reconeixement fiscal.

El conseller de Serveis Generals Jordi Fortuny ha destacat que “des de l’Ajuntament creiem fermament en aconseguir una ciutat més sostenible i per aquesta raó hem impulsat aquesta mesura destinada a premiar a aquells ciutadans que se sumen a l’ús de l’energia solar a les llars”.

Per tal de rebre aquesta bonificació caldrà que no es tracti de construccions d’obra nova i que la instal.lació solar no sigui obligatòria per normativa. A més caldrà que els col.lectors solars tèrmics, en cas d’instal.lacions de producció de calor, disposin de la corresponent homologació per un organisme competent, les instal.lacions hauran d’estar degudament legalitzades per la Generalitat de Catalunya i s’hauran d’haver comunicat i obtingut l’informe favorable dels serveis tècnics de l’ajuntament o obtingut la llicència d’obres i pagat l’ICIO i la taxa urbanística. Finalment, quan es tracti d’instal.lacions comunitàries, els sol.licitants hauran de justificar la seva participació econòmica en el cost de la instal.lació.

La bonificació s’haurà de sol.licitar en el termini de 6 mesos posteriors a la data de legalització de la instal.lació o de la finalització de la mateixa. L’import màxim de la bonificació anual en el cas d’habitatges unifamiliar serà de 600 € i en el cas de les instal.lacions en edificis plurifamiliars, l’import de la bonificació pels cinc períodes impositius serà com a màxim del 50% del cost de la inversió realitzada a l’edifici que s’aplicarà a cada immoble d’acord amb la participació econòmica en el cost de la instal.lació que s’acrediti i amb el topall de 600€ a l'any per finca cadastral que integri l’immoble.
Redacció TT - 23/07/2021 - 10:45h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.