0 comentaris
19:07
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Unió de Pagesos reclama a Agricultura vigilància sobre les importacions d’avellana procedent de Turquia
Després de la demanda feta per la Unió de Pagesos, el Departament d’Agricultura s’ha compromès a traslladar al Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí la necessitat d’establir un control exhaustiu sobre les condicions d’importació de l’avellana procedent de Turquia, a través de les dades duaneres de l’Estat espanyol (volum, preus, etc). L’objectiu del sindicat és que l’Administració confirmi si es donen les circumstàncies de pertorbació del mercat interior i, per tant, les condicions per poder sol•licitar a la Comissió Europea l’aplicació de mesures de salvaguarda, necessàries davant del perjudici que poden suposar aquestes importacions per als productors d’avellana catalans i de la resta de l’Estat.


Durant la Taula Sectorial, Unió de Pagesos ha explicat la greu situació de crisi de l’avellana. Respecte els preus de la Llotja de Reus, el Departament d’Agricultura ha anunciat que demanarà al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa informació sobre les seves competències pel que fa a la Llotja.

D’altra banda, Unió de Pagesos ha mostrat la seva decepció pel fet que no s’ha aconseguit defensar la connexió de l’ajut de la fruita seca a la producció en el marc de l’Acord del Consell de Ministres d’Agricultura de la Unió Europea sobre la revisió mèdica de la PAC. En aquest sentit, a partir del 2012, l’ajut directe de la fruita seca passarà a formar part del pagament únic, amb el greu perill que suposa per l’abandonament de la producció, de les plantacions i de totes les estructures comercials associades, que són bàsiques a molts pobles.

Unió de Pagesos espera que l’administració catalana i l’estatal defensin el manteniment de la part de l’ajut estatal lligat al manteniment del conreu de fruita seca i que,
a partir de la propera campanya, la percepció de l’ajut ja no estigui restringida al fet de pertànyer a una Organització de Productors. El DAR ha recollit aquesta darrera petició, malgrat que no hi ha hagut cap compromís.
Redacció TT - 25/11/2008 - 19:07h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.