L'Observatori de l'esport farà un informe sobre els models de gestió de l'Anella Mediterrània
ERC celebra la desestimació del projecte de Santa Gadea
  
Fotgrafia: Mauri
Aquest dijous al migdia s’ha constituït i ha tingut lloc la primera reunió de la Comissió Informativa de Seguiment dels Jocs Mediterranis, amb representació de tots els grups municipals.

Durant la reunió el conseller comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor, ha explicat que l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya han acordat encarregar un informe sobre els models de gestió de les instal•lacions esportives de l’Anella Mediterrània. L’encàrrec l’executa l’Observatori Català de l’Esport de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya. Segons Villamayor, “Aquest informe ens permetrà disposar d’una radiografia completa de les opcions per gestionar totes les instal•lacions esportives de l'Anella Mediterrània un cop acabats els Jocs, amb la premissa que tinguin un ús eficient, públic i ampli. S’ha de recordar que la Generalitat és la propietària del Palau d’Esports mentre que l’Ajuntament és el propietari de la resta d’instal•lacions, de manera que aquest informe és una mostra de la voluntat de les dues administracions de treballar conjuntament per un projecte de ciutat i un projecte de país com són els Jocs Mediterranis i garantir una gestió eficient de les instal•lacions que en permeti un bon ús per part dels clubs i les entitats de la ciutat”. La previsió és que l’informe estigui enllestit a finals de juny.

En el transcurs de la reunió també s’ha donat compte que l’Ajuntament de Tarragona ha desestimat la proposta que havia tramès un operador privat, Santa Gadea, per explotar les instal•lacions esportives de l’Anella Mediterrània. “Els serveis tècnics de la casa l’han valorat, el seu dictamen és no prendre-la en consideració i, per tant, aquesta oferta ja no està damunt de la taula”, ha explicat el conseller Villamayor.

D'altra banda, també s'ha informat que l'execució de les obres de les instal•lacions esportives segueixen els terminis previstos, tant les que tenen lloc a la ciutat de Tarragona com les de la resta de seus.

ERC valora molt positivament la desestimació del projecte de Santa Gadea

Per la seva part, el grup municipal d'ERC-MES-MDC ha mostrat la seva satisfacció en saber que l'equip de govern fa marxa enrere i desestima el projecte de gestió privada de l'Anella Mediterrània que havia proposat l'empresa Santa Gadea. El projecte contemplava una concessió a 40 anys de diversos equipaments esportius i que l'ajuntament pagués un cànon anual a l'empresa que hauria suposat fins a 152 milions d'euros de deute per Tarragona. El grup municipal d'ERC-MES-MDC va mostrar des del primer moment el seu rebuig frontal al projecte i va presentar-hi un seguit d'al•legacions. 'Celebrem moltíssim que es rebutgi el que hauria sigut una hipoteca insuportable per la ciutat. Els informes tècnics avalen les nostres al•legacions pel que fa al risc operacional i a la fórmula de concessió i conclouen que la proposta de Santa Gadea no és viable', explica el portaveu d'ERC-MES-MDC Pau Ricomà. Des d'ERC-MES-MDC veuen però amb preocupació que l'equip de govern encara no tingui definit el pla de gestió dels equipaments dels Jocs. 'Hem de buscar noves fórmules de gestió que suposin un llegat positiu per la ciutat', afirma Ricomà.

Després de les crítiques rebudes per part de Ballesteros per l'oposició d'ERC-MES-MDC al projecte de Santa Gadea, Ricomà ha volgut remarcar que 'des del nostre grup sempre hem treballat pel que creiem que és millor per Tarragona, i aquesta hipoteca de 152 milions no ho era. Quan l'oposició treballa constructivament per la ciutat no es mereix retrets, mereix un respecte'.

La notícia de la desestimació del projecte de Santa Gadea s'ha conegut en la primera Comissió de Seguiment dels Jocs celebrada aquest migdia. Un cop finalitzada la comissió Pau Ricomà lamenta la falta de compromís econòmic de l'estat: 'seguim movent-nos en un terreny d'incerteses. Des de l'equip de govern ens parlen de bon feeling amb l'estat però el cert és que falta una important aportació econòmica que no es concreta. No hi ha compromís, ni tan sols per la piscina olímpica que es va prometre en campanya electoral. Tampoc està resolt el pressupost operatiu, com el pensen reudir, ni com es cobriran les despeses de l'ajornament', conclou Ricomà.
Redacció TT - 16/02/2017 - 17:54h
xarandelo
17/02/2017
23:38
mira que era difícil superar als de la candi pero aquests han millorat totes les marques en incompetencia i xorradisme
ACR
17/02/2017
18:37
Jo faria un centre d'interpretació de la gestió dels Jocs, perquè no hi ha qui entengui res.
marameua
17/02/2017
15:01
Gestionar.... que?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat