La CUP denuncia irregularitats en la subvenció de la UE per als Jocs 2018
  
La CUP de Tarragona ha valorat aquest matí en una roda de premsa la concessió per part de la Comissió Europea de la subvenció del programa Erasmus+ als Jocs Mediterranis 2018. Per a la formació independentista és un escàndol que els eurodiputats Javi López (PSC) i Santiago Fisas (PP) es vanagloriessin ahir de la seva implicació i esforç per tal que es fessin efectius els canvis necessaris en les bases de la subvenció, la qual cosa l’alcalde Ballesteros va agrair públicament.

La portaveu cupaire Laia Estrada afirma que “només en un país de pandereta algú presumiria d’haver aconseguit una modificació de les bases d’una subvenció per fer-la a mida”, afegint que “ventar-se de transformar una convocatòria competitiva amb una adjudicació a dit és molt greu”.

Aquests canvis es van fer efectius amb la publicació d’un “corrigendum” el 15 de desembre de 2017, amb el qual es modificava el text original de la guia del programa Erasmus+ publicada el 25 d’octubre del mateix any. Els anticapitalistes han destacat els tres canvis que, segons afirmen, van permetre als Jocs Mediterranis ser candidats a rebre aquesta subvenció. En primer lloc, dels 12 països mínims del programa que han de participar en l’esdeveniment, es redueix a 10 –exactament els que participen als jocs tarragonins. En segon lloc, introduint una nova categoria d’“esdeveniments esportius de gran escala”, es modifica la data a partir de la qual hauria de començar el projecte d’1 de novembre de 2018 a 15 de juny de 2018 –una setmana abans de l’inici dels Jocs Mediterranis. Per últim, el sostre de la subvenció s’amplia per aquesta nova categoria d’esdeveniments de gran escala, passant d’un atorgament màxim de 500.000€ a entre 1M€ de mínim i 2M€ de màxim –quantitat que, finalment, s’ha acabat atorgant.

També han destacat la rapidesa amb la qual s’ha resolt la convocatòria que, mentre normalment sol tardar cinc mesos, en aquest cas “ni tan sols ha arribat als dos”. En la mateixa línia, el Grant Agreement que s’ha de signar amb la Comissió per tal de formalitzar l’ajuda “sol allargar-se uns mesos que encara dilatarien més el procés en condicions normals”. De fet, els cupaires han pogut comprovar que “la resolució encara ni tan sols apareix al portal de la Comissió Europea” i, per tant, “la subvenció no està formalment concedida”.

Per tot plegat, la CUP assegura que aquestes modificacions són “un vestit a mida pels Jocs Mediterranis que vulnera el dret de lliure concurrència i la transparència de la institució”. Respecte el paper dels eurodiputats Fisas i López, considera que “en qualsevol altre país europeu es preguntarien si es tracta d’un cas d’ús del lobbying, ja que la resta de projectes que optaven a la subvenció no tenien la possibilitat de tenir representants polítics que poguessin presentar-los a l’Agència Erasmus+”.

Per últim, per a la CUP estem davant “un nou exemple de l’opacitat i improvisació amb la qual s’ha dut a terme l’organització dels Jocs Mediterranis” i afegeixen que “no podrem saber mai què hauria passat si no s’hagués fet la subvenció a mida, doncs per al que Villamayor serviria per augmentar la quantitat de confeti, per l’alcalde de la ciutat seria una aportació medul•lar i estratègica”.
Redacció TT - 05/06/2018 - 16:06h
Toni
06/06/2018
22:28
Molt bé CUP, no volem diners capitalistes! Que paguin els 2 milions els ciutadans de Tgna que no em paguen prou!! Retornar subvencions, això sí que és revolucionari!!! (era ironia, per si no queda clar) Quins pebrots!!!
Pere Martell
06/06/2018
09:54
La critica es que els eurodiputats han treballat amb la comissió per tal de modificar una normativa que ara permet que la nostra ciutat rebi uns diners?

És a dir critiquen que els eurodiputats facin la seva feina intentant portar millores i calers a la ciutat.

Doncs Senyores de la CUP o son vostès una colla de ineptes o no tenen ni idea de quina es la feina d'un representant polític.

Jo aplaudeixo que els eurodiputats del PSC i el PP hagin treballat conjuntament per aconseguir modificacions en una partida pressupostaria per tal de beneficiar la nostra ciutat. Bona feina i ja sé a quins eurodiputats he de votar l'any vinent.
Els Jocs ens deixaran un mal sabor
06/06/2018
09:18
ya esta bien que por 9 días de juegos todo el dinero y esfuerzos que se emplean para ello no lo empleen para arreglar la ciudad.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat