La segona fase de les obres de remodelació de l'Estació de Tarragona sense pressupost
  
Fografia de Tottarragona (Albert Saludes)
Els pressupostos de l’Estat del 2013 no contemplen cap inversió a l’estació de trens de Tarragona ciutat, i el més preocupant és que en el conjunt de la demarcació tampoc hi consta cap inversió en estacions fins l’any 2016. Per aquest any, és a dir el 2016, existeix una partida de 711 milions d’euros.

Recordem que encara queda pendent la segona fase d’aquesta remodelació pressupostada en 15 milions i que contempla les obres necessàries per a que les persones amb mobilitat reduïda o amb cotxets puguin accedir-hi a la zona d’andanes amb la modificació del pas inferior, la instal•lació d’ascensor, escales mecàniques, l’augment de l’amplada i longitud de les andanes , entre d’altres millores.

Aquestes obres encara no s’han licitat i no es tenen notícies que el projecte estigui enllestit.

En principi la licitació es tenia que haver fet abans de finals de 2011, posteriorment ADIF va informar que es podria retardar fins als primers mesos de 2012, ja que s’estava realitzant una nova definició funcional de les vies.

La segona fase també tenia que incloure la construcció d’una passarel•la que uniria la zona de l’estació amb la platja.

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’octubre de 2009 va amenaçar amb tancar l’estació si no es remodelava integrament. Tres anys després segueix la problemàtica.

D’altra banda la primera fase, la del pas de vianants, del pas a nivell de la Plaça dels Carros, estan pràcticament finalitzades, però també queda pendent la segona fase, la corresponent al pas dels vehicles.

Tot plegat fa que les instal•lacions de RENFE a la ciutat de Tarragona deixin molt que desitjar i representin un greuge comparatiu amb les altres capitals catalanes, on les seves estacions són pràcticament noves i on arriba l’alta velocitat i estan totes situades als seus nuclis urbans.

El passat 24 d’octubre La Vanguardia publicava que la ciutat de Girona, després d’un acord entre l’Ajuntament i ADIF, disposaria d’una estació intermodal amb RENFE, AVE i autobusos.
Redacció TT - 25/10/2012 - 17:47h
un Camperol de Tarragona
28/12/2012
11:10
ni han posat en funcionament els lavabos ... y l'amenaça del nostre "super-batlle" de tancar l'estació ???

VERGONYA, VERGONYA, VERGONYA !!!
enderroc de franc
29/10/2012
15:20
A veure si pot passar el "Sandy" per l'estació.
fortunato
26/10/2012
14:12
Todo el mundo nos ningunea; pero Tarragona es Tarragona y eso no nos lo pueden quitar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.