La reivindicada finalització de la remodelació de l'estació de Tarragona serà una realitat
  
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Fotografia de TotTarragona (Albert Saludes)
Finalment el Ministeri de Foment realitzarà la necessària segona fase de la remodelació de l’estació de trens de Tarragona ciutat, pendent des de l'any 2.011.

Aquesta segona fase, amb un pressupost de 15 milions, estarà finalitzada abans de dos anys i significarà la possibilitat de l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda a la zona d’andanes amb la modificació del pas inferior, la instal•lació d’ascensors, escales mecàniques i l’augment de l’amplada i la longitud de les andanes, entre altres millores.

Aquesta actuació s’inclou en l’acord assolit, recentment, entre el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i el Ministeri de Foment, que aquest dimecres ha presentat el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre del govern català, Xavier Flores, destinat a engegar un conjunt d’inversions prioritàries per a la millora de la xarxa de rodalies de Catalunya.

El pressupost total per a tot Catalunya és de 306,6 MEUR, repartits en un total de 59 obres.

El pla no inclou altres reivindicacions recollides pel recurs presentat per l’Ajuntament de Tarragona al tercer fil, com la construcció de dues passarel•les per unir la ciutat amb la platja del Miracle, que no està contemplat en el pressupost, o les pantalles acústiques per tal d’evitar les molèsties que ocasionen, en aquest sentit, els trens de mercaderies.

D’altra banda l’acord tampoc contempla la segona fase de la remodelació del pas a nivell de la Plaça dels Carros.

Ballesteros valora molt positivament l'acord

Malgrat que el pressupost, com detallàvem abans, no contempla la supressió de les barreres de la ciutat amb la platja, l’Alcalde ha emès el següent comunicat:

"Arrel de la nota que el conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, ha fet arribar a l’alcalde de Tarragona, en la qual l’informa que es destinaran 15 milions d’euros per renovar l’estació de la ciutat, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros “Valora molt positivament la inversió d’aquests 15 milions per poder superar les barreres d’aquest tipus que separen la platja de la ciutat i espatllen el territori. Està dins de la línea del que reclamaven i de l’objectiu del recurs del tercer fil, cosa que demostra que hem complert el nostre objectiu i hem fet una bona feina, que permeterà transformar l’estació de Tarragona. Queden pendents, però, les reivindicacions relatives als pas dels trens d’ Alta Velocitat, els intercomunicadors per l'Alta Velocitat, mitjà i lluny recorregut.

El recurs al tercer fil es mantindrà fins que tot quedi plasmat en un acord".
Redacció TT - 13/11/2013 - 18:40h
tarragona ciutat de fires
16/11/2013
22:20
política de fireta
Jaume
16/11/2013
12:23
A mes el centralisme barceloni, no s,el donen ells, es la Genaralitat el que l,hi dona la prioritat i tot perque saben que el pes de Barcelona es determinant per determinar qui hi arriba al gobern.
Jaume
16/11/2013
12:03
AMLJ, cert que els politics locals no han fet res, pero¿ segur que la Genralitat ha jugat el mateix paper per Tarragona que amb Girona o Lleida amb el tema AVE.?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat