Abertis disposada a acabar l'A-27 entre Tarragona i Montblanc en dos anys
  
La concessionària Abertis ofereix acabar l'autovia Tarragona-Montblanc a canvi de bonificacions en l'AP-2 i allargar la concessió d'aquesta autopista i l'AP-7 18 mesos. Així ho ha exposat el seu director general, Josep Lluís Giménez, en una jornada d'infraestructures celebrada aquest divendres a la Cambra de Comerç de Reus.

Abertis s'ofereix a avançar al Ministeri de Foment 140 milions per acabar l'autovia, a canvi, la concessionària demana, concretament, intensificar el trànsit de l'AP-2 -que discorre en paral•lel a l'autovia i que està infrautilitzada- mitjançant bonificacions de fins a un 75% al trànsit pesat, a l'estil de la fórmula aplicada en la N-II a Girona.

L’única via gratuïta entre Tarragona i Lleida és la N-340, saturada, obsoleta, i amb un alt índex de sinistralitat que evitaria l'ús de l'AP-2 mitjançant aquestes bonificacions, ha assenyalat el directiu d'Abertis.

La concessionària també demana, segons ha informat EFE, una connexió que hauria de fer-se entre l'AP-2 i l’A-27 en Montblanc per beneficiar la IMD (intensitat mitjana diària) de l'autopista.

Giménez ha exposat en la seva intervenció a la Cambra de Comerç de Reus que la primera condició per negociar amb Foment és aconseguir les bonificacions i ha detallat que hi ha consens al territori de Tarragona i a nivell tècnic del Ministeri, però no a nivell polític.

Una vegada Foment donés llum verda, Abertis calcula que les obres poden estar executades en dos anys, emprant 18 mesos per construir el túnel que salva el Coll de l'Illa, el mateix temps que contempla el projecte del ministeri.
Redacció TT - 15/11/2013 - 16:44h
Jaume
19/11/2013
16:48
Tota aquesta cuadrilla de "politics de fireta" no s,adonen que per sortir de Tarragona per carretera per anar cap a Barcelona, Lleida o Valencia i amb un minim de comoditat i rapidessa o sigui per autovia, no ho podem fer, tot el que tenim es el tram fins a Hospitalet, la resta lluny i de pagament.Quan els caura la cara de vergonya ¿ saben el que es aixo? Si es que fins i tot la carretera per anar al Camp (UF...) es una autentica cacicada.
negoci de carreteres
18/11/2013
13:36
És clar, autovies de pillatge allà on està saturat de cotxes; i autovies, sense àrea buidabosses, pagades amb les de pillatge, i a on en prou feines hi passen cotxes.
Jaume
18/11/2013
11:08
Encara no pagem prou? Me nego rotundament a fer qualsevol autovia amb el fi de convertirla de pagament o sigui autopista, Tarragona crec que es qui te menys autovies de Catalunya i de Espanya. No ens robeu mes!!!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat