ICV-EUiA celebra l'anunci d'Ana Pastor però lamenta que la línia Reus-Roda segueixi en l'oblit
  
Iniciativa considera que la unitat al voltant de les propostes de millora del servei ferroviari al "Camp de Tarragona" ha estat decisiva perquè el Ministeri de Foment hagi acceptat estudiar les mancances del corredor mediterrani.

La coalició ecosocialista valora positivament les declaracions d’Ana Pastor, ministra de Foment, en el sentit que el seu departament estudia dur a terme la connexió ferroviària a l’Arboç del Penedès. Aquesta connexió permetrà l’intercanvi entre la xarxa convencional i la d’alta velocitat, i l’allargament del tercer fil fins a Reus.

Tal com està redactat actualment el projecte, trenca les comunicacions ferroviàries entre les Terres de l’Ebre i Tarragona i allunya bona part dels trens entre Tarragona i Barcelona.

ICV-EUiA vol puntualitzar que aquestes demandes s’havien detallat en la moció que va presentar la Plataforma en Defensa del Ferrocarril a l’Ajuntament de Tarragona, que va rebre els vots favorables de la formació ecosocialista, del PSC i de CiU, i l’abstenció del PP.

Arga Sentís, portaveu d’ICV-EUiA, ha indicat que “la unitat que s’ha anat configurant al voltant d’aquestes modificacions des de diferents entitats, ajuntaments i sectors econòmics com el Port i la Industria Química ha estat fonamental per canviar el criteri del Ministeri de Foment. És fonamental mantenir i enfortir aquesta unitat del territori a l’hora de cercar i defensar objectius comuns”.

També ha dit que “si finalment es realitzen les modificacions es podrà millorar la comunicació de les nostres comarques amb Barcelona a través de nous trens regionals, i es podrà mantenir el servei Euromed cap a València” .

No obstant això, cal lamentar que la ministra no hagi fet cap referència a la reobertura, a curt o mig termini, de la línia Reus-Roda per al trànsit de mercaderies.
Redacció TT - 21/11/2013 - 18:26h
biciclejant
22/11/2013
13:11
De la línia Reus-Roda en pot quedar una lína verda, com d'altres.
Jaume
22/11/2013
11:11
A menys que ho acalreixin, jo entec que l,alta velocitat a la estacio urbana de Tarragona , res de res. Per tant no se perque hi ha tanta fanfarria, l,unic es que posiblement millorin alguna cosa amb la conexio Terres del Ebre, Reus, Tarragona amb Barcelona. ¿ o no es aixi ?
o sea
21/11/2013
21:29
de alta velocidad res de res.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat