Mou-te i pdf.Camp consideren un greuge per a Tarragona que la interconnexió ferroviària es pugui fer a Vilafranca enlloc de l'Arboç
És la proposta de la Generalitat que significaria més temps entre Tarragona i Barcelona en velocitat alta
  
Aquestes plataformes, conjuntament amb la de les Terres de l’Ebre, han posat el crit al cel davant la proposta de la Generalitat que creuen beneficia a Vilafranca del Penedès i perjudica a Tarragona.
Ho expliquen amb aquests arguments:

"A partir dels mitjans de comunicació hem rebut la notícia que la Generalitat de Catalunya proposarà al Ministeri de Foment una interconnexió de vies entre la xarxa convencional i la línia d’alta velocitat diferent a la reivindicada pel "Camp de Tarragona" i les Terres de l’Ebre i inicialment aprovada per la Ministra de foment, Ana Pastor.

Considerem aquesta proposta un total desencert en fons i formes. En fons, perquè la proposta de la Generalitat provoca uns increments de temps de viatge que desvirtuen la proposta d’interconnexió entre les línies convencionals i d’alta velocitat. La proposta de la Generalitat planteja els següents problemes:

• Aprofita menys tram de la línia d’alta velocitat en la relació Tarragona – Sants. Si la proposta del territori aprofitava la línia d’alta velocitat en un 70% del trajecte, la proposta del Generalitat ho fa tan sols en un 52%.

• Es planteja una parada regional a Vilafranca del Penedès, just al tram on es preveia que els regionals guanyessin més competitivitat en poder circular a 250 km/h. Les pèrdues de temps de viatge que ocasiona una parada en el tram més ràpid són de pràcticament deu minuts (vegeu taules adjuntes i simulació de marxa).

• Genera uns temps de viatge poc atractius per a les relacions Barcelona – Tarragona, Barcelona – Reus i Barcelona – Tortosa, debilitant la idea d’integrar les estacions urbanes del "Camp de Tarragona" en el Corredor Mediterrani. Sense un temps de viatge atractiu, es desvirtua la idea de generar un servei ferroviari regional ràpid i cadenciat entre Tarragonai Sants.

• Mentre la proposta consensuada al territori assolia els objectius de temps de viatge marcats al Plan General Ferroviario de 1988, la proposta de la Generalitat genera uns estalvis ridículs entre Sants i Tarragona.

• El el cas de la línia de rodalies de Vilafranca, també s’hi desvirtua el concepte de semidirecte, segons el qual els trens han de ser ràpids en el tram més proper a Barcelona però han de poder parar a totes les estacions dels territoris més allunyats, i beneficiar així a tot l’Alt Penedès. A Vilafranca seria més convenient un sistema de Rodalies semidirectes a l’estil de la línia de Vilanova, que beneficia tot el Garraf i Baix Penedès.

En les formes, perquè la Generalitat s’ha despenjat amb una proposta que només ha consensuat amb l’ajuntament de Vilafranca del Penedès fent cas omís de les reivindicacions del Camp de Tarragona, que van generar un fort consens territorial: Ajuntaments de Reus, Vila-seca, Tarragona i Altafulla, les empreses químiques, el Port de Tarragona, les cambres de Reus i Tarragona i els consells comarcals de l’Alt Camp i Tarragonès i fins i tot el mateix Ministeri de Foment.

Per aquests motius, les plataformes Mou-te per Tarragona, Plataforma en Defensa del Ferrocarril al "Camp de Tarragona" i Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre s’adreçaran directament al Ministeri de Foment en defensa dels trens regionals viables i competitius al Corredor Mediterrani.
Redacció TT - 18/12/2013 - 19:22h
més centralisme
20/12/2013
10:58
Lo que toca és queixar-se... i aguantar-se, qui mana aquí és Barçalunya.
Pitu Tarrasa
19/12/2013
14:45
Carlos Montejano, a valtros per la feina que feu.
Salut!
Carlos Montejano, portaveu pdf.camp
19/12/2013
14:06
Com a resposta a la petició de Jaumet, i perquè els seguidors de tottarragona puguin disposar de més informació. http://pdfcamp.org/comunicats/
Moltes gràcies, Pitu, un cop més, per difondre la nostra tasca.
Salut!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat