Les rodalies apropen Tarragona i Reus
  
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor, han presentat aquest dilluns la primera fase de la nova rodalia de Tarragona, que entrarà en servei el pròxim dia 20 de març i que permetrà una millora del servei del transport al "Camp de Tarragona".

Les noves rodalies territorials enllaçaran Tarragona i Reus amb 55 freqüències al dia, i amb un tren cada 30 minuts en les hores punta de matí, migdia i tarda i intervals inferiors a l’hora durant tot el dia. A més, hi haurà un nou servei ferroviari entre l’Arboç i Cambrils, creant d’aquesta manera un nou eix de comunicació entre el Baix Penedès, Tarragona i la Costa Daurada, fins ara inexistent, i que permetrà millorar la connexió de les rodalies de Tarragona amb les de Barcelona. La millora dels serveis ferroviaris al "Camp de Tarragona" es complementarà amb la incorporació dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Tarragona abans de l’estiu.

Servei ferroviari Reus-Tarragona, la nova línia RT1
La millora dels serveis Reus-Tarragona suposa un total de 10 noves expedicions per sentit entre les dues ciutats, arribant a un total de 27 trens diaris cap a Tarragona i 28 cap a Reus (55 trens al dia). Aquestes 10 noves freqüències s’obtenen amb 8 noves expedicions per sentit que faran serveis exclusivament entre Reus i Tarragona i 2 nous serveis per sentit que arriben també fins a Barcelona. Per realitzar aquestes expedicions, amb parada a Vila-seca, es faran servir unitats 447 i 448.

Servei ferroviari l’Arboç-Cambrils, la nova RT2


La xarxa de rodalia de Tarragona es completa amb un nou eix de comunicació entre l’Arboç i Cambrils que permet fer el trajecte entre aquestes poblacions sense haver de fer transbordament a Sant Vicenç de Calders i millorant, alhora, la connexió de Tarragona amb les rodalies de Barcelona. Així, es crea un nou servei que permetrà la connexió directa del Baix Penedès amb Tarragona i la Costa Daurada amb cinc noves expedicions per sentit al dia que garanteixen aquesta connexió en les hores punta. Tots aquests trens tenen parada a totes les estacions del recorregut.

Integració tarifària

La millora dels serveis ferroviaris al "Camp de Tarragona" es complementa amb la integració abans de l’estiu dels nous serveis al sistema tarifari integrat de l’ATM de Tarragona, que es farà de forma progressiva a tots els municipis que formen part del servei de rodalia, és a dir, entre els municipis de Reus i Tarragona i en el corredor l’Arboç – Tarragona - Cambrils.

La primera fase suposa l’establiment de sistemes de validació sense contacte a les estacions i, posteriorment, es procediria al desenvolupament de les aplicacions per a la venda de títols i recàrregues a les mateixes estacions. Els títols de transport també es podran adquirir al conjunt de punts de venda disponibles per part de l’ATM del "Camp de Tarragona".

Mobilitat al "Camp de Tarragona"


El desplegament de la rodalies de Tarragona es coordinarà també amb la millora de les connexions amb el transport públic per carretera, i més concretament amb la xarxa d’autobusos d’altes prestacions exprés.cat de la Generalitat. En aquest sentit, durant aquest mes de març es posarà en servei el bus exprés entre el Vendrell i Tarragona. En una segona fase es millorarà el servei Tarragona-Reus i ja en una tercera es desenvoluparan els serveis exprés Tarragona-Salou-Cambrils, Tarragona-Valls, Salou-Reus i Tarragona-Vila-seca.

La principal característica de les línies de la xarxa exprés.cat, que quan s’acabi d’implantar a tot Catalunya estarà formada per 40 línies, és que enllaça de manera ràpida les principals ciutats del país, millorant la freqüència de pas i, en alguns casos, el temps dels trajectes i oferint un conjunt de millores en la informació als usuaris tant als vehicles com a les parades del servei.
Redacció TT - 10/03/2014 - 21:28h
àrea metro-politana Camp de TGN
11/03/2014
09:28
I per què han fet la presentació a Reus? Que ja és capital? Segueixo opinant que el què cal, per començar, és una autèntica línia de metro TGN-Reus i viceversa. Després ja vindrà la de TGN-Valls.
pardelet cantaire
11/03/2014
06:57
Ahora nos ponen la piscina, de aquí unos años ya pondrán? el agua.
M A P
11/03/2014
00:05
Un primer pas en la bona direcció. Esperem que l'invent es consolidi.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat