L'actual presó passarà a denominar-se Centre Penitenciari Obert de Tarragona
  
El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat avui l’Ordre per la qual s’estableix formalment la posada en marxa de Mas d’Enric com a centre penitenciari a efectes organitzatius, administratius i de funcionament, ja que es troba en ple procés de finalització de les obres. L’Ordre preveu també la modificació de la denominació del Centre Penitenciari de Tarragona en el moment de l’obertura de Mas d’Enric, en què passarà a denominar-se Centre Penitenciari Obert de Tarragona, d’acord amb el nou tipus de servei que prestarà aquesta instal•lació.

Així doncs, l’Ordre de creació del Centre Penitenciari Mas d’Enric suposa un pas més en el procés previ a la posada en funcionament de la nova presó tarragonina, que ha de substituir l’antic Centre Penitenciari de Tarragona, amb un equipament adequat a les necessitats del model penitenciari català actual, i que dotarà el sistema de 1.020 places més per a homes, dones i joves. És en aquest sentit que el Departament de Justícia treballa amb la voluntat de posar en marxa el nou equipament al llarg del segon semestre de 2015.

Aquest tràmit és, alhora, un pas més en el desenvolupament i compliment del Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020, després de la posada en marxa del Centre Penitenciari Puig de les Basses, el passat 1 de juliol.

Actualment, un equip format per vuit professionals està treballant en el Centre Penitenciari del Catllar amb la vista posada en la seva obertura. S’encarrega de la supervisió de les obres i les dotacions materials encara pendents, de la supervisió de temes de seguretat i l’elaboració de protocols, i també, més endavant, s’ocuparà de la formació del personal que hi sigui destinat.

També està en marxa el projecte dels accessos al Centre, necessaris per a l’obertura de la nova presó.
Redacció TT - 18/07/2014 - 10:45h
JBL >>> consolació
21/07/2014
16:58
Tu tatonto, oi?
consolació
21/07/2014
12:44
Bé, home, bé, presó del Catllar de Tarragona. O si t'agrada més, presó BCN-CAT, nom que han posat de moda els de n'allà.
JBL
20/07/2014
20:44
"Actualment, un equip format per vuit professionals està treballant en el Centre Penitenciari del Catllar..." ?!
I perquè ens hem de "quedar" amb la DO., si resulta que la presó està en terrenys del municipi del Catllar?
Que potser El Catllar té menys categoria que Can Brians o La Roca del Vallès?
Si la de Tarragona es tanca, doncs s'acabat la denominació. El nou CP hauria de duu el nom del municipi on està ubicada, no?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat