Amb el Moll de Química el Port augmenta la seva capacitat en quatre milions de tones
  
El Port de Tarragona podrà moure fins a sis milions de tones anuals de productes químics, quatre milions més que actualment, després de l'ampliació del Moll de la Química, que s'ha inaugurat aquest dimarts.

A l'acte ha assistit la ministra de Foment, Ana Pastor; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu.

El moll de la Química ha comptat amb una inversió pública de 76,4 milions d'euros, mentre que el sector privat ha invertit 40 milions, i l'ampliació ha consistit a passar de 17,6 hectàrees a 35,8, una extensió que estarà ocupada per noves empreses.

En la seva intervenció, la ministra de Foment ha destacat a més, la construcció de la Terminal Ferroviària Intermodal del port, iniciada en 2012, i el projecte d'implantació de l'ample UIC en el corredor Mediterrani que permetrà l'accés de doble ample al Port de Tarragona i les seves indústries petroquímiques, entre altres emplaçaments industrials

"La voluntat del Port de Tarragona és clara; amb el 60% de la seva activitat vinculada al sector petroquímic, considera que amb inversions com aquesta s'ha de donar resposta i sobretot estar preparat, com a element logístic de referència, als futurs creixements i demandes que necessiti la indústria química del nostre territori", ha destacat Andreu.

Les instal•lacions portuàries tarragonines, que van tancar l'any 2013 amb un tràfic de 30 milions de tones, mouen 19 milions de productes petroquímics entre el moll d'hidrocarburs, el moll de la Química, el pantalà de Repsol i el d'Asesa.

D'aquestes 30 tones, el petroli i derivats com el cru, el fuel, el propà o la nafta, van representar el 60% del total, per la qual cosa el sector químic és un dels principals clients del Port de Tarragona.

ChemMed Tarragona

En aquesta aposta per la petroquímica s'emmarca també el projecte ChemMed Tarragona, un clúster industrial, logístic, acadèmic i científic que vol atreure noves inversions i consolidar les indústries auxiliars, els centres d'investigació i la formació, a més de les infraestructures portuàries.

Es tracta del primer complex químic d'Espanya i del Mediterrani, ja que produeix 19 milions de tones anuals i representa el 25% de la indústria química espanyola, alhora que produeix el 50% de plàstics de tot l'Estat.
Redacció TT - 22/07/2014 - 22:42h
quin engany CAT
24/07/2014
02:20
I per què t'ho haig de dir, batxiller? Tenim un port com té BCN; però es veu que el de TGN no el deixen competir amb línies marítimes. Això no és centralisme?
a que pesats
23/07/2014
13:53
I tú de qué vius?
què pesats
23/07/2014
12:15
I a mi se me'n fot. Quan tindrem barco a Palma?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat