Ballesteros assegura que l'acord amb Foment és deu a la pressió unànime de Tarragona
També afirma que el Ministeri accepta la provisionalitat del tercer fil
  
Segons informa l'equip de govern municipal l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo, s’han reunit aquest matí amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño per tractar les millores ferroviàries de la ciutat. “La reunió d’aquest matí és la conseqüència de la pressió unànime política, social, cívica de Tarragona” ha explicat l’Alcalde i “ha servit per confirmar i consolidar les reivindicacions acordades de manera unànime en el plenari i recolzades per la ciutadania a través del Manifest”. I ha afegit: “Hem trencat una inèrcia d’aturada i no resposta amb el Ministeri de Foment i s’ha activat el compromís que exigíem, sobretot, pel que fa a l’accessibilitat de l‘estació.”

En aquest sentit, s’ha acordat impulsar una primera fase de supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat a les andanes 1 i 2 de l’estació i que es concretarà en una propera reunió tècnica entre el Ministeri, l’Ajuntament i el Port. La previsió és que finals de 2015 es licitin aquestes obres per un pressupost de 6,2 milions d’euros .

Pel que fa al tercer rail, s’ha acordat posar data a la signatura del protocol entre la Ministra de Foment i l’Alcalde. Aquest document recull, principalment, que al projecte aparegui de manera explícita la provisionalitat del tercer rail, a més de la reforma de l’estació, la construcció de passeres que connectin la ciutat amb el mar, l’habilitació d’espais per a l’aparcament de les mercaderies fora de l’estació i el traçat urbà, i la construcció de barreres de reducció de l’impacte acústic. El Ministeri també ha anunciat que durant el primer semestre d’aquest any el projecte d’intercanviador de l’Arboç passarà a exposició pública.

L’Alcalde ha conclòs: “el resultat de la reunió és positiu, però no ens donem per satisfets i no baixarem la guàrdia fins que no veiem per escrit els compromisos adquirits per part del Ministeri”. El tinent d’alcalde de Territori ha afegit: “seguim amb la recollida de signatures i la demanda de les millores, avui ha estat un avançament ressenyable però hem de seguir treballant”.
Redacció TT - 18/02/2015 - 19:21h
Fora
23/02/2015
10:22
si és deu a la pressió unànime de Tarragona que marxi de l'alcaldia perque no el necessitem!!!
MENTIROSOS Y APROVECHADOS
20/02/2015
09:31
Tanto Ballesteros, como CIU, como los barrigas contentas que hemos tenido en el ayuntamiento no han echo nada de nada por los tarraconenses. Unos CIU ponernos la estación del AVE en Perafort. otros ser complices de ellos. PSC. INCV, ERC, PP. Tanto CIU como PSC, ERC. PP i ICV, nos han tenido más de 20 años con una estación de Tarragona tercer mundista. y ahora quieren hacernos creer que han logrado una gran cosa. cuando muchos han muerto sin poder utilizar una estación como dios manda. MARCHENSE YA ECHUCOPTEROS, QUE SON TODOS UNOS ECHUCOPTEROS CON PALMEROS Y SUMISOS MILITANTES.
criatures
19/02/2015
19:00
És lo típic de la vida política, posar-se medalles. Sembla que només visquin per això.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat