Macias denuncia que el tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal no té calendari d'execució
  
El portaveu de foment del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés, Pere Macias, ha denunciat la manca de concreció per part del Ministeri de Foment en el nivell d'execució de les obres del Corredor del Mediterrani.

Macias va preguntar ahir al secretari general d'Infraestructures del Ministeri sobre l'estat d'execució de les obres d'implantació del tercer rail en el tram que comprèn les localitats entre Castellbisbal i Castelló, la part del Corredor del Mediterrani que, segons els anuncis fets amb anterioritat per la ministra Ana Pastor, havien d'entrar en servei aquest 2015.

La resposta del secretari general d'Infraestructures va estar plena d'inconcrecions i falta de detalls. Per això, es pot deduir el següent escenari: en el tram Castelló-Vandellòs s'instal•larà un tercer rail a una via, quedant una via d'ample convencional de Renfe. La previsió de finalització d'aquestes obres s'estima per a l'any 2016.

D'altra banda, el tram que comprèn les localitats de Vandellòs –Vila-seca, està previst una doble via d'ample ibèric que entraria en funcionament a partir del mes d'octubre d'aquest any 2015. Més tard, la previsió és que una d'aquestes vies tindrà un ample mixt, entrant en servei el 2016.

Pel que fa al tram Vila-seca– "Camp de Tarragona", des del Ministeri, es treballa amb l'escenari d'incorporar l'ample de via internacional (UIC) entrant en servei el mes d'octubre d'enguany. D'altra banda, en el tram Vila-seca–Tarragona–Castellbisbal, es preveu implantar al tercer rail en una via, però sense cap calendari concret, exceptuant la connexió des de l'empresa SEAT que s'iniciaria aquest 2015. A més, a instàncies de CiU, el secretari general d'Infraestructures ha explicat que, en les pròximes setmanes, s'aprovarà un estudi informatiu de la connexió Penedès entre la línia convencional i la d'Alta Velocitat.

Pere Macias afirma que, amb aquest esquema de treball i aquest calendari, els serveis previstos són els següents:

• A partir del mes d'octubre de 2015, els serveis d'Euromed entre València i Barcelona es podran dur a terme pel nou itinerari amb un intercanviador d'eixos situat a la part sud de l'aeroport de Reus. El temps del recorregut entre València i Barcelona serà de 2 hores i 20 minuts.

• Pel que fa referència a les mercaderies no hi haurà novetats rellevants fins a l'any vinent, el 2016, ja que no es va concretar el calendari per al tram entre Vila-seca i Castellbisbal.

El portaveu de foment del Grup Parlamentari Català considera que "aquest calendari plantejat no és en cap cas satisfactori, sobretot per la falta de compromís en l'execució del tram entre Tarragona i Castellbisbal".
Redacció TT - 12/03/2015 - 19:41h
comentari als nostres fills
15/03/2015
17:34
el papa hi va veure passar trens per TGN.
Antonio
13/03/2015
15:36
No veo más que desgana y abulia por todas partes y una pobre Taragona abandonada a su suerte que es francamente mala.

Los intereses de los potentes grupos económicos locales y foráneos, junto a la pasividad de las autoridades de nuestra ciudad, nos han llevado a una situación difícil de corregir, aunque no imposible.

Nos han vendido la palabra "provisional" para el tercer carril, que hemos aceptado sin más. Ello significa abandonar la recuperación de la fachada marítima por muchos años y aceptar el tráfico de mercancías por la costa incluyando las peligrosas.

¿Y los viajeros? Al sur del aeropuerto y al Camp de Tarragona. Ésta es la solución que se avecina.
una estació per a tots els trens
13/03/2015
11:18
En lloc de posar tants fils, que s'emboliquen, per què no penseu en una estació, a TGN ciutat, on parin tots els trens?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat