La ministra Ana Pastor assegura que s'està treballant en tots els trams del tercer fil
  
La ministra de Foment, Ana Pastor, ha dit avui al Congrés que ja es treballa en tots els trams del Corredor Mediterrani i ha recordat que durant la present legislatura s'han destinat 4.800 milions d'euros al desenvolupament d'aquesta infraestructura.

En resposta a una pregunta del diputat de CiU per Tarragona, Jordi Jané, Pastor ha recalcat que el Ministeri de Foment treballa "des del primer dia perquè el Corredor Mediterrani sigui una realitat".

"Hem passat de la publicitat al treball d'enginyeria i a estar treballant en la via en tots els trams del Corredor Mediterrani", ha explicat Pastor, tot i que no ha fixat data de finalització.

Segons Pastor, a finals de 2011 no només no s'havia engegat la contractació dels trams sinó que no hi havia projectes de cap d'ells.

La titular de Foment ha explicat que, en el tram Castellbisbal Vila-seca, s'estan executant inversions per import de 76 milions d'euros.

En el tram Tarragona-Vandellós, en el que la inversió ascendeix a 188 milions, s'està finalitzant la infraestructura, en concret les obres de laplataforma, del viaducte i de les estacions de Cambrils i Hospitalet, així com els treballs d'electrificació.

Finalment, entre el nus de Vila-seca i Reus, s'està acabant la redacció del projecte per licitar l'obra.

El diputat de CiU, Jordi Jané, havia preguntat a Pastor pel calendari concret del tercer fil ferroviari que permetrà la connexió en ample europeu i alta velocitat entre Tarragona, Reus, i en tota la línia entre Vila-seca i Castellbisbal.

Jané ha mostrat la seva preocupació perquè, segons ha dit, "les promeses" que la titular de Foment va fer fa dos anys "no es concreten".

El diputat ha subratllat que "moltes empreses ja han realitzat obres en el seu interior per instal•lar l'ample europeu però el tercer fil no arriba i no poden connectar aquestes mercaderies per sortir cap a Europa".
Redacció TT - 17/06/2015 - 15:37h
fortunato
21/06/2015
11:40
La Ana Pastor se ríe de Tarragona, se la pasa por el arco de triunfo.
no se'n pot treure més
19/06/2015
00:22
Ja els agrada fer parides, en lloc de fer anar el sentit comú.
Per què serveixen els polítics de TGN
17/06/2015
19:18
En lloc de fer tants km. absurds de via d'AVE, podrien fer el nou traçat del tren a TGN amb l'estació central: Tarragona Mediterrània. Això sí que cal!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat