L'estació de Tarragona condemnada a un paper residual en el transport de viatgers
  
L'estació de Tarragona condemnada a un paper residual en el transport de viatgers
No és cap novetat que la ciutat de Tarragona pot “presumir” de ser l’única capital catalana sense alta velocitat, una “distinció” que s’ha produït davant la passivitat de la majoria de la classe política i de la societat civil, que han obviat, per exemple, el consens assolit en la jornada celebrada el mes de desembre de 2013, sota el títol: “No perdem el tren”.

Afortunadament i, excepcionalment, la Plataforma en Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat –Pdf.Camp- segueix lluitant per aquesta problemàtica que afecta, no solament a la ciutat de Tarragona sinó també a d’altres poblacions de les nostres comarques.

En aquest sentit aquesta Plataforma ha presentat, recentment, un seguit d’al•legacions al Pla de transports de viatgers de Catalunya 2020.

Pdf.Camp assegura en aquestes al•legacions, que l’estació del “Camp de Tarragona”, la inversió més cara de les escomeses a Tarragona, no soluciona de cap manera la problemàtica a Tarragona. En aquest mateix sentit, la Plataforma recorda que se segueixen perllongant en el temps projectes tan necessaris com: “Desdoblament de via entre Vandellòs i Tarragona i projecte definitiu del Corredor Mediterrani per a trens de viatgers, que no quedi sotmès als plans del Ministeri per al transport de mercaderies. El futur del Corredor del Mediterrani discorrerà per l'interior de la franja costanera sud de Tarragona, de manera que l'actual estació de Tarragona perdrà aquestes circulacions, que passaran per l'estació del Camp, obligant novament als viatgers amb destinació a les ciutats del sud d'Espanya i la Comunitat Valenciana a desplaçar-se del centre de Tarragona per seguir utilitzant el tren.

El mateix ocorrerà per desplaçar-se cap a qualsevol ciutat de l'estat espanyol amb trens de Llarga Distància, ja que tots circularan per l'estació de la perifèria, deixant l'actual amb un servei residual o inexistent de tràfic de Llarga Distància, i suportant, segons el model proposat, el trànsit de trens de mercaderies”.

La Plataforma també reclama: “La connexió de la línia convencional amb la d'Alta Velocitat a l'altura de l'Arboç per aconseguir millores en el temps de viatge fins a Barcelona i possibilitar la implantació de Rodalies/Regionals d'altes prestacions. Cal recordar que el desembre de 2013, impulsat per les Plataformes de defensa del transport públic, es va aconseguir un ampli consens a favor d'aquesta proposta entre els Ajuntaments, Consells Comarcals, Autoritat Portuària i Empreses Químiques de Tarragona”.
Documentació addicional
Redacció TT - 05/10/2015 - 21:06h
ho tenen tot lligat
12/10/2015
02:11
Farà uns quatre anys, vaig agafar un bus a PortAventura, a TGN. Em van despatxar el bitllet. I en arribar a Salou el xofer va dir prou, s'ha acabat el viatge. Ara vindrà un altre autobús i us portarà a Port Aventura.
Va passar mitja hora i l'autobús no va aparèixer. Vaig haver d'agafar un taxi de Salou a PortAventura, li vaig demanar al taxista una factura del viatge per reclamar a la Generalitat.
Vaig fer la reclamació, a la Generalitat, al servei de transports públics a BCN i em van contestar que tenia raó i van escridassar el Plana per haver-me venut un billet per un trajecte inexistent aleshores.
I ja està, si volia seguir els tràmits de queixa ho havia de fer a la sucursal de TGN.
Jose luis
08/10/2015
08:00
Realmente es vergonzoso lo que pasa en TGN no solo con el Ave si no con todo lo demas, aeropuerto, puerto,autopistas, fachada maritima ect. Pero creo que nos lo tenemos bien merecido ya que tenemos la peor clase politica del estado (que ya es decir)ademas todas las inversiones son para BCN, nuestra mayor desgracia y si no veremos TGN-2017 lo que en BCN se gastaron en 100metros de un cinturon para las olimpiadas aqui no cubre ni todo el presupuesto y a dia de hoy ni tan siquiera sabemos si se van a celebrar ademas todo desperdigado por pequeñas poblaciones y como no tambien para BCN.
Otro ejemplo de la ineficacia de estos politicos son los cruceros, ni se asoman por TGN.
Clase politica cero
@ influència...
07/10/2015
15:12
I no podien haver agafat un taxi els russos? Ningú no va denunciar el fet de no complir els horaris? De fet, és veritat, ho tenen tot lligat.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat