El ministre de Foment anuncia que al juny es licitaran les obres de l’estació intermodal del sud de l’aeroport de Reus
El delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, va manifestar el passat mes de març que les obres es licitarien a finals d’abril
  
Aquest dijous, el ministre de Foment, José Blanco, durant el transcurs de la seva trobada amb el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat el seu compromís a licitar les obres de l’estació intermodal del sud de l’aeroport de Reus en el Consell de Ministres que es celebrarà al mes de juny. En aquest sentit recordem que el passat 26 de març, el director general de Renfe, Luís de Santiago, juntament amb el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, va anunciar que el Ministeri de Foment licitaria a finals d’abril les obres de l’estació intermodal.

Aquesta instal•lació facilitarà la interconnexió de xarxes i amples de via entre Barcelona i València. En aquesta estació també s’hi ubicarà un intercanviador per poder enllaçar amb la línea d’AVE i una connexió de línea de tren convencional que arribarà a Tarragona.

Rangel també va anunciar que abans que acabés l’any, es licitarien les tasques pendents del tram entre Vandellòs i la connexió amb la línia d’Alta Velocitat que transcorre per Tarragona, l'últim tram del corredor del Mediterrani on es portarà a terme la construcció de la plataforma de la nova línia de doble via.

El pressupost total de totes les obres del corredor ascendeix a 610 milions d’euros que inclouen la construcció de l’estació intermodal de l’aeroport i una nova estació a Cambrils, l’electrificació de la línia del corredor del Mediterrani i l’adequació de la via. Segons Foment, al 2012 estaran enllestides les obres.

Blanco s’ha compromès també a que el corredor del mediterrani sigui una prioritat pel Ministeri.
Redacció TT - 07/05/2009 - 18:53h
feliu
08/05/2009
14:04
Periodistes, dixeu ja de posar la mel a la boca, o de fer el gara, gara els politics, el dia que s'innaguri parlarem. Si no entre que és diu, es projecte, s'aprova, es licita, s'adjudica (si no queda desert) es comença, s'acava i s'innagura, semble que s'en facin 100 i no una.
JBL
08/05/2009
13:36
"És de ser inútiles", com diu aquell personatge de l'APM.
A qui interessa realment que aquesta estació estigui "al mig del no res"?
A qui beneficia?
Quins han estat els negocis per sota de la taula que han muntat els parits?
Joan Miquel Carrillo
07/05/2009
23:16
Aquest és el plaç que ens queda per no perdre el tren. El temps corre en contra de el futur de l'AVE a la nostra ciutat. Bé, exceptuant les notes de premsa de la factoria...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.