El Pla Nacional d’Infraestructures preveu que es redacti un nou pla ferroviari que contempla que el TAV pugui arribar a Tarragona
Es construiria un enllaç i un by-pass a l’Arboç
  
Segons informa El Punt, que ha tingut accés a l’esborrany del Pacte Nacional d’Infraestructures que dimarts va rebre el vist-i-plau del Consell Executiu de la Generalitat, aquest preveu que es redacti un nou pla director ferroviari amb noves mesures com la d’incloure un enllaç directe entre la línia d’alta velocitat i la convencional a l’Arboç. Per fer-ho possible caldria construir també un by-pass d’ample de vies, per conjugar l’ample europeu i l’ample ibèric.

Aquesta proposta de govern permetria que els trens d’alta velocitat que provinguin del nord (Barcelona, Girona i França) poguessin arribar directament a les estacions urbanes de Tarragona, Reus, Torredembarra o el Vendrell, i unir-se a l’estació del Camp i a l’estació intermodal del sud de l’aeroport de Reus, que es licitarà en breu. A més, amb la unió de la línea del TAV i de la costa es permetria alliberar part del trànsit de la C-2 de la costa del Garraf.

El Pacte també preveu la construcció de noves estacions a la costa, constata la creació definitiva del Tramcamp i proposa l’aprofitament de l’antiga línea Reus-Roda de Berà com un nou eix de mercaderies del Camp.
Redacció TT - 13/05/2009 - 11:18h
Cristóbal
14/05/2009
15:08
Con esta absurda propuesta se demuestra una vez más que en Tarragona lo que prima no es el interés de la ciudad sino el de los partidos.
Qué hacemos ahora con las previsiones que para nuestra ciudad hace el PTPCT?
Mientras estén en el poder estos señores del tripartito, Tarragona se puede ir despidiendo del ferrocarril, porque aquí, hasta Ballesteros rema a favor de la corriente de Reus. Hace unos días, en una emisora de radio, éste hacía un encendido elogio a la denominada Estación Central situada en el término de Reus, como núcleo principal del tráfico ferroviario e intermodal con respecto al aeropuerto. Nada más lejos; ésto no es más que una muestra de la influencia política de Reus.
M A P
13/05/2009
15:01
Algú ha entès que això de quedar-se sense trens és una barbaritat. Ha costat una pila d'anys que determinats polítics ho entenguin, esperem que no sigui massa tard.
Albert Hurtado
13/05/2009
14:47
El tema de l'intercanviador a l'Arboç seria per unir la via convencional amb la de l'AVE, no per que l'AVE arribi a la ciutat. La plataforma pel transport públic (http://www.laptp.org/) va presentar al parlament (i té recolçament) aquesta opció.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.