Prop d'un centenar de persones participen a la caminada reivindicativa promoguda per la PDF.Camp per demanar la reobertura de la línia de tren Reus-Roda de Barà
La Plataforma defensa que la línia suposaria una connexió ràpida entre l’aeroport de Reus i l’estació de l’AVE de Perafort
  
Prop de 100 persones van participar aquest diumenge a la caminada reivindicativa convocada per la Plataforma de Defensa del Ferrocarril Públic i de Qualitat (PDF.Camp) creada el passat 3 de març, que va sortir des de l’estació de l’AVE de Perafort a les deu del matí. La Plataforma demana la reobertura de la línia Reus-Roda de Barà, que porta inactiva des de fa 28 anys i que es té previst que ara s’utilitzi pels desviament de trens de mercaderies perilloses.

PDF.Camp considera que tornar a obrir la línia al transport de viatgers facilitaria la implantació d’una xarxa integrada de Rodalies que vertebri la mobilitat al conjunt de les comarques del Camp de Tarragona. També creuen que la línia suposaria una connexió ràpida entre l’aeroport de Reus i l’estació de l’AVE de Perafort.

Recordem que el portaveu de la PDF.Camp, Juan Ramon Ferrandis, manifestava a TT el passat 16 de juny, que una darrera proposta és la creació d’un “by-pass” alternatiu al que defensa el moviment “Mou-te per Tarragona” amb la Plataforma “TGNByPass”, on, segons el portaveu, “no faria falta una nova infraestructura que divideixi el territori”. La seva opció és col•locar un intercanviador d’eixos d’ample internacional a l’estació de l’Arboç, “cosa que no suposaria cap cost perquè es pot traslladar l’intercanviador que ara està a Roda de Barà”. D’aquesta manera, compartint la infraestructura viària convencional, els trens regionals d’Alta Velocitat podrien tenir parada a l’Arboç, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell, Tarragona, Comarruga, Torredembarra, Altafulla i Vila-seca. Segons Ferrandis, “s’aprofitarien les vies actuals i les aprovades al Pla Parcial Territorial del Camp, és una opció més econòmica, viable i sostenible que la de ‘Mou-te’, tot i respectar la seva proposta”.
Documentació addicional
Redacció TT - 06/07/2009 - 10:54h
llum
07/07/2009
14:42
Que hi pinta una estació intermodal en una cruïlla de carreteres? Una altra estació sense ciutat!
un usuari
07/07/2009
08:14
enhorabona per la iniciativa i per la creacio d'una plataforma com aquesta
Jo em moc
06/07/2009
18:59
Estació a tarragona decent i amb tots els trens
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.