La Comissió de Seguiment de l’A-68 es reunirà aquest divendres a Gandesa per analitzar l’elecció de Foment del traçat valencià en detriment del tarragoní
El partits polítics catalans prioritzen ara el desdoblament de la N-420
  
La Comissió de Seguiment de la prolongació de l’A-68, formada pels alcaldes i els agents socioeconòmics de les poblacions afectades per la decisió de que el traçat de l’autovia passi per terres valencianes i no per les tarragonines, es reuniran quest divendres a la localitat de Gandesa per analitzar la decisió de Foment.

Recordem que aquesta comissió es va crear el passat mes d’abril a Gandesa per defensar unitàriament l’opció catalana pel traçat de l’autovia i que compta amb el suport de més de 40 entitats i institucions de Tarragona i de la Generalitat.

ERC lamenta la decisió de Foment i reclama el desdoblament de la N-420

Els diputats d'Esquerra Marta Cid i Sergi de los Rios han lamentat la decisió de Foment, i han recordat que l'alternativa catalana “disposava del màxim consens del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, entre partits polítics, cambres de comerç i societat civil”, però que la decisió de Foment “no exclou la necessitat de desdoblament de la N-420, de la seva connexió amb el desdoblament de l'eix de l'Ebre, per tal d'assolir la proposta catalana”.

Sergi de los Rios, per la seva banda, ha afirmat que aquesta decisió del govern espanyol “va contra els interessos de Catalunya perquè era de sentit comú que la connexió entre el Mediterrani i el baix Aragó passés per Catalunya, per la relació socioeconòmica existent entre aquests territoris”. I en aquest sentit, ha recordat que “era imprescindible que el govern espanyol tingués en compte la connexió del baix Aragó amb el Port de Tarragona, l'aeroport de Reus i el port dels Alfacs”. A més, de los Rios ha afegit que “des d'un punt de vista de mobilitat, una part important del turisme de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre té el seu origen en l'Aragó”.

El diputat socialista Francesc Vallès es posa a disposició de la Comissió de Seguiment per explicar la proposta pel desdoblament de la N-420

Per la seva part, el diputat socialista per Tarragona, Francesc Vallès, s’ha posat a disposició de la Comissió de Seguiment pel traçat català de l’autovia A-68 “per explicar la proposta socialista per aconseguir el desdoblament de la N-420 i enllaçar així Tarragona amb Aragó.”

Pels socialistes, i pel Govern de la Generalitat, la connexió de Tarragona i Catalunya amb Aragó és una prioritat, “el fet que l’A-68 desemboqui a Vinaròs no impedirà que la N-420 es desdobli. Una cosa no treu l’altra, les dues vies són compatibles. Els socialistes ens comprometem a fer totes les accions necessàries per agilitzar l’execució d’aquest desdoblament. Això és el que ens interessa com a territori i aquest és el nostre compromís.”

El diputat reusenc ha recordat que s’ha acordat amb el conseller Nadal incloure una partida en els pressupostos generals de l’Estat pel 2010 per finançar l’estudi informatiu del desdoblament de la N-420. Vallès ha afirmat que aquesta partida s’inclourà als pressupostos gràcies a la disposició addicional tercera que contempla l’Estatut.
Redacció TT - 16/07/2009 - 11:00h
Spirit
16/07/2009
14:13
Independencia si, pero no espereis que sea al lado de ERC o ICV, que ya vemos que por llenar las arcas del partido y tener el sillon bien apoltronado, son capaces de vender el pais a zapatero.
Montse
16/07/2009
13:44
CATALANS encara no hu teniu clar. Independencia,independencia,independencia!
Spirit
16/07/2009
12:47
No els hem de votar més, si no emportaran el territoria a la porra. encara que ells tindran les boxaques plenes...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.