Més de 400 persones reforesten el Francolí al seu pas per Sant Salvador
  
La ribera del riu Francolí, al seu pas pel tarragoní barri de Sant Salvador, ja disposa de 400 noves plantes que permetran la recuperació ambiental de la pollancreda. Aquesta s’havia vist afectada per diversos incendis i abocaments i ara, gràcies a la Plantada Popular celebrada aquest matí i que ha comptat amb la participació de més de 400 persones, podrà recuperar l’esplendor de la seva flora.

Aquesta Plantada ha estat organitzada conjuntament per la Fundación Repsol, l’Associació Aurora i les associacions veïnals de Sant Salvador, i ha comptat amb el suport dels ajuntaments de Tarragona i de Constantí.

Sota el lema ‘Recuperem l’entorn del nostre riu’, més de 400 persones s’han citat a mig matí per participar d’una Plantada Popular que ha permès reforestar la zona amb 400 plantes de cinc espècies diferents:tamarius i freixes, dues espècies arbòries pròpies de la vegetació de ribera i que reforçaran la població dels exemplars que encara són presents a la zona. També s’hi afegeixen algunes espècies arbustives com la ginesta i el jonc, sobretot dins de la pollancreda per augmentar la biodiversitat del sotabosc fluvial. I finalment s’ha plantat canyís en determinades zones com espècie autòctona que ha de substituir la canya i que presenta un bon comportament hidràulic front a avingudes.

Cal recordar que aquesta Plantada té diversos objectius, entre els quals destaca la recuperació ambiental de la malmesa pollancreda en aquest punt del riu. Amb tot, aquesta acció va començar uns dies enrere, quan l’Associació Aurora va acudir al punt reforestat per desenvolupar-hi diversos treballs previs, com ara la retirada de deixalles, la tala d’arbres cremats i l’eliminació de plantes invasores com la canya.

Aquesta activitat prèvia, juntament a la pròpia de reforestació celebrada avui durant la Plantada Popular, permetran recuperar la funcionalitat social i ambiental de la ribera del riu Francolí al seu pas per Sant Salvador.

Amb aquesta acció, la Fundación Repsol segueix col•laborant en la recuperació i el manteniment de la ribera del riu Francolía el seu pas per la ciutat de Tarragona, a través de l’organització de diverses plantades populars. Aquesta activitat es realitza sempre de la mà de l’Associació Aurora, una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. I també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. Entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora destaca l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials, així com la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat d’espais naturals.
Redacció TT - 19/11/2016 - 20:28h
ja està plantat
21/11/2016
14:15
Ara, a esperar que plogui,
M A P
20/11/2016
00:55
Ben fet!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat