La Generalitat demana molta precaució davant la baixada de temperatures extremes
  
Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en ALERTA per l’onada de fred amb una forta baixada generalitzada de temperatures a Catalunya des de la passada matinada i fins divendres. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que la baixada de temperatures més acusada sigui a partir d’aquest vespre a tot Catalunya, amb mínimes molt per sota del que és habitual. Amb el pas de les hores es preveu la intensificació i generalització a tot el territori.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu (plaques de gel) i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en que el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. Es demana als familiars i amics de persones grans que viuen soles que les visitin o hi parlin per telèfon per comprovar que es troben bé. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions i ventilar cada dia els habitatges i no tapar les reixetes de ventilació per garantir l’entrada d’oxigen.

També cal vigilar la congelació de canonades allà on baixin més les temperatures en zones aïllades i urbanitzacions. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Protecció Civil s’ha posat en contacte amb tots els municipis de Catalunya per informar-los de la situació prevista i dels principals consells a tenir en compte per preveure incidències derivades de l’onada de fred.

EL Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha activat el seu Protocol per situació extraordinària per fred. Creu Roja, les empreses de Teleassistència i les empreses de serveis bàsics d’electricitat, aigua i gas mantenen els dispositius preventius i no han informat de cap incidència rellevant al CECAT de Protecció Civil.

Els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Barcelona, Mataró, Tarragona, Tremp i Palau-Saverdera han informat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat que han activat els seus plans d’emergències municipals per fred i neu.
Redacció TT - 17/01/2017 - 19:11h
Estamos tan agustito
19/01/2017
15:28
amb lo calentet que vaig jo.
Cierto.
18/01/2017
13:05
la culpa es de Ballesterus!!
veritat!!!
18/01/2017
08:52
la culpa és del Rajoi
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat