L'Ajuntament destaca la millora de la recollida selectiva
  
El darrer any, el percentatge de recollida selectiva a Tarragona ha estat del 27,76%, una xifra en continu augment des del 2006, quan estava situada en el 16,92%. També és significativa la millora de la qualitat de recollida de la fracció orgànica, que al 2012 presentava una mitja d’un 60% d’impropis, és a dir, de residus d’altres fraccions com envasos, paper etc. i que al 2016 s’ha reduït fins a situar-se al 14,74%.

La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez valora de manera positiva les dades “ja que suposen un increment de prop d’un 10% respecte al 2006 i, a més estem millorant la qualitat del que reciclem. Les xifres ens indiquen, que encara tenim camí per recórrer, però que anem amb la bona direcció”. I afegeix: “L’Ajuntament no deixarà de treballar amb aquest doble objectiu, seguir augmentant la quantitat de la recollida selectiva i que aquesta cada cop tingui menys percentatge d’impropis, és a dir, que posem cada residu al contenidor adequat”.

Aquesta evolució positiva s’atribueix al programa de campanyes d’educació i sensibilització ambiental que s’impulsen des de la Conselleria de Neteja Pública, com són les diferents campanyes porta a porta adreçades a la ciutadana per millorar la recollida de la matèria orgànica i la recollida selectiva en general. En el darrer any, s’ha realitzat el porta a porta a prop del 80% dels habitatges de la ciutat i un equip d’educadors ambientals han realitzat les actuacions a peu de contenidor facilitant la informació sobre què va a cada fracció de recollida. A més també s’han instal•lat 12 punts informatius en zones cèntriques. En total, s’ha informat a peu de contenidor a 10.889 persones i s’han lliurat 3.820 kits de material per reciclar l’orgànica (cubell, bosses compostables). El programa de tallers i xerrades a les escoles ha arribat aquest any a 2.498 alumnes entre P3 i 6è de primària.

També s’atribueix a la millora en els recursos materials instal•lats per l’ajuntament, ja que des de l’any 2011 totes les àrees de contenidors de la ciutat compten amb els 5 contenidors de recollida selectiva (envasos, vidre, paper i cartró, orgànica i rebuig); també s’han implantat serveis de recollida comercial de vidre, paper i cartró i matèria orgànica per establiments comercials, restaurants i centres escolars; s’ha començat la implantació d’una recollida d’oli mitjançant contenidors de vorera als barris de Ponent i Nord de la ciutat; i s’ha augmentat el nombre de deixalleries mòbils. Per reduir la quantitat d’impropis, entre el 2014 i el 2016 s’han reduït les boques dels contenidors soterrats de matèria orgànica i envasos.

En el període 2015-2016 s’ha realitzat la campanya de foment de la recollida selectiva i millora de les fraccions d’envasos, vidre, paper i cartró a tots els comerços de la ciutat de Tarragona en la qual s’han informat aproximadament uns 2.800. Des del 2012, un equip d’educadores fa un seguiment quinzenal de la qualitat i quantitat de les recollida comercials porta a porta de la Part Alta, del Serrallo i de les escoles i els impropis han passat del 30% a situar-se entre el 6 i l’11%.

A mitjans de l’any 2012 es va iniciar una campanya informativa i sancionadora i que continua en vigor actualment. Aquesta campanya sorgeix de l’incivisme d’alguns ciutadans i comerciants, i té com a finalitat controlar les bosses i la brossa en general que es troba fora dels contenidors quan aquests estan buits o fora d’horari, en el cas de les recollides comercials. Durant el 2016, es van realitzar 2.156 avisos i recordatoris de la normativa i horaris i es van tramitar 108 sancions, la majoria d’elles per residus fora del contenidors.

La consellera Ivana Martínez ha conclòs que “tot i aquesta evolució molt positiva en els valors i evolució de la recollida selectiva, cal tenir en compte que per arribar al 50% de recollida selectiva marcat per l’Agència de Residus per a l’any 2030 s’ha de continuar treballant i realitzant campanyes d’educació i sensibilització i cal que tota la ciutadania se’n faci responsable”.
Redacció TT - 06/02/2017 - 14:07h
reciclar
09/02/2017
15:44
Collons, i per què no ens paguen aquesta feina que fem de franc? Bé paguem perquè ens recullin la brossa.
Diable vinater del medi ambient
07/02/2017
20:52
Més contractes al limonero i tot arreglat.
Això ho arregla el Milà.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat