La construcció d'un conjunt de passeres al Francolí i Gaià facilitarà el pas de vianants i bicicletes
  
Els rius Francolí i Gaià, que travessen el Tarragonès fins el mar formen barreres que la fragmenten els camins en diferents llocs.

Actualment, al riu Francolí hi baixa aigua de forma permanent, i dins l’àmbit de la nostra comarca només es pot travessar, sense introduir-se dins el cabdal d’aigua, a través dels ponts de les infraestructures viàries.

Per altra banda, el riu Gaià era de més fàcil traspàs però les riuades (“gaianades”) del 2015-16 han fet palesa la necessitat de fer-hi uns passos que facilitin la possibilitat de creuar-lo de forma més regular.

En ambdues qüestions s’ha estimat necessari fer-hi uns accessos “permanents” que garanteixin el pas de vianants i bicicletes i en alguns casos, també el pas de vehicles, durant un ampli període de l’any.

L’actuació és un pas important cap a la connexió de tota la xarxa de camins de la comarca, la qual cosa permetrà l’ús agrícola innat a la seva concepció i un ús lúdic integrat, tot posant en valor el conjunt i donant una idea de visió global i d’integració territorial.

Les actuacions previstes són la construcció de diferents accessos sobre el riu de models adequats a cadascuna de les característiques del lloc geogràfic. En alguns punts s’hi posaran passeres de fusta de diferents tipus, i en altres llocs passos sobre estructures de formigó.

Aquestes actuacions són executades pel Consell Comarcal del Tarragonès i estan parcialment subvencionades per la Diputació de Tarragona.
Redacció TT - 11/04/2017 - 08:56h
ben fet
11/04/2017
14:52
Iniciativa eicaç i barata.
Una bona pensada
11/04/2017
14:40
Ho trobo molt be. Cal incentivar les passes per bicis.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat