Es posa en marxa el Jardí de les Papallones al Campus Sescelades
  
La Universitat Rovira i Virgili i Repsol fan un pas més en el seu compromís amb la sostenibilitat, a través de la creació del Jardí de les Papallones. Aquest divendres s’ha posat la primera pedra d’aquest espai, que s'ubicarà entre la passarel•la d'entrada al CRAI i l'edifici E1 d'aules del Campus Sescelades, i que tindrà una superfície d'entre 200 i 300 m2.

Les floracions de les plantes que hi haurà en aquest jardí atrauran les papallones, les quals podran alimentar-se i reproduir-se en aquest nou espai. D'aquesta manera, es podrà recuperar part de la qualitat natural original de l'espai que ocupa el Campus Sescelades, ubicat sobre antics conreus abandonats. A més, el Campus fa de frontera entre la zona urbana i l'entorn natural, la qual cosa facilitarà l'arribada de papallones, aus i insectes, que de fetja es veuen habitualment al Campus.

Al Jardí de les Papallones hi haurà plantes amb necessitats hídriques baixes i no s'hi aplicaran tractaments de plagues amb insecticides de síntesi, tot i que puntualment es podran utilitzar productes naturals per tractar infestacions no desitjades. L'objectiu, no és crear un jardí amb plantes perfectes, sinó un espai dinàmic, en què l’activitat de les erugues es reflectirà en la integritat de les plantes. A més, la seva aparença anirà evolucionant ja que algunes espècies s'aniran replantant cada cert temps mentre que d'altres tindran vides llargues.Tot plegat fa que el Jardí de les Papallones sigui un espai idoni per afavorir la preservació de la biodiversitat local.

La construcció d'aquesta zona anirà a càrrec d’una empresa especialitzada en la creació de jardins d'aquest tipus. Alguns antecedentsa aquesta actuació són el de la Reserva de papallones de Colonial a Sant Cugat o el del prat de les papallones de Mas Ratés a Viladecans.

La URV i Repsol han acordat la creació d'aquest jardí amb motiu del 25è aniversari de la universitat. Aquesta acció se suma a les altres que ja tenen en marxa amb l'objectiu de promoure la sostenibilitat i que van destinades tant als treballadors com als estudiants de la universitat. El foment de la mobilitat sostenible, l'impuls de la sensibilitat ambiental, la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle o la gestió eficient dels recursos energètics i materials, són altres de les vies de col•laboració impulsades de manera conjunta per la URV i Repsol.
Redacció TT - 21/04/2017 - 17:39h
el nom
24/04/2017
13:03
UTRV Universitat de Tarragona Rovira i Virgili.
Toni
22/04/2017
10:50
Doncs podrien posar les flors que els sobrin a la Rambla, que ben falta en fa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat