L'empresa d'il.luminació Ledmotive porta la llum natural a la Sala de control de Repsol
  
L'empresa Ledmotive Technologies, creada com a spin-off de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i accelerada pel Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol, ha instal•lat el seu sistema patentat d'il•luminació intel•ligent de reproducció espectral amb tecnologia LED en una de les Sales 24 hores del Complex Industrial que Repsol té a El Morell (Tarragona).

Aquesta nova tecnologia es va presentar aquest divendres, en un acte que va comptar amb la presència del director de l'àrea institucional d'Energia i Sostenibilitat de Fundación Repsol, Eduardo García Moreno, el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, el director tècnici inventor de la tecnologiaLedmotive, Dr. Josep Carreras, i la directora general de Ledmotive, Meritxell Carreras.

L'objectiu del projecte d'il•luminació és traslladar el dinamisme de la llum natural a l'entorn de treball, augmentant la sensació de benestar, i proporcionant una atmosfera adequada que permet millorar el rendiment, la concentració i la motivació dels empleats, respectant els ritmes circadians dels operadors de la sala en cada torn de treball.

Nombrosos estudis científics demostren que la llum natural té un impacte significatiu sobre el cos humà (sistema immunològic, generació de vitamina D, rendiment, percepció de l'entorn ...). Aquest impacte biològic varia segons el tipus d'il•luminació al que estem sotmesos (llum artificial i / o natural). LEDMOTIVEofereix en entorns on no hi ha il•luminació natural, una solució de llum artificial que té les mateixes propietats, visuals i no visuals, que la llum natural, i per tant, genera els mateixos beneficis sobre les persones.

Les lluminàries han estat programades per seguir una seqüència d'il•luminació adaptada al torn de treball proporcionant una il•luminació dinàmica en funció de l'hora del dia en què ens trobem. El sistema d'il•luminació és autònom, reconeix l'hora en temps real i emet la seqüència d'il•luminació definida per aquell lapse de temps, enviant la informació a les lluminàries perquè reprodueixin de forma automàtica l'espectre de llum desitjat.

El nou sistema d'il•luminació ha tingut molt bona acollida per part dels treballadors incrementant substancialment el seu grau de satisfacció respecte a l'anterior sistema d'il•luminació convencional, segons mostra el resultat de les enquestes realitzades.

La tecnologia LEDMOTIVE ofereix una solució única i innovadora respecte a l'oferta comercial actual de llum LED, que permet registrar, processar i reproduir qualsevol espectre de llum, ja sigui natural (com la llum del sol) o llum especialment dissenyada per obtenir l'efecte desitjat . Mitjançant algoritmes avançats en un microcontrolador integrat en la mateixa font de llum, es combinen òpticament 10 canals LED, cada un d'ells cobrint diferents regions de l'espectre visible, de manera que és possible reproduir llum d'altíssima qualitat de forma molt eficient energèticament parlant. Aquesta tecnologia presenta aplicacions en nombrosos camps com la salut, oficines, retail, o museus, de fet, la NationalGallery de Londres o el Museu d'Art Contemporani de Catalunya (MNAC) a Barcelona ja l'estan utilitzant.

LEDMOTIVE va ser una de les empreses seleccionades en la segona convocatòria del Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol. A més, ha estat una de les 19 empreses espanyoles guanyadores del SME Instrument Horizon 2020 al gener del 2017.
Redacció TT - 06/05/2017 - 14:51h
LLuita obrera
10/05/2017
18:17
Quins colons que teniu al TT. 140 families de Tarragona que van al carrer, es manifesten, tallen la nacional, fan vaga i l'important es l'iluminació d'una empresa que us fica un banner a la web.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat