L'Autoritat Portuària i la Confraria assoleixen un acord per millorar la qualitat de l'aigua de les dàrsenes del Port
  
El Departament de Sostenibilitat de l’Autoritat Portuària de Tarragona, la Confraria de Pescadors de Tarragona i els armadors de pesca van dur a terme una reunió el passat dimecres 17 de maig, a les dependències de la mateixa confraria, per cercar mesures que permetin millorar l’estat ecològic de l’aigua, en especial les aigües portuàries interiors.

Un cop exposada la situació actual, les diferents parts van concretar acords, per tal d’aconseguir millorar la qualitat de l’aigua i el tractament dels residus marins. Entre les mesures que s’implantaran hi ha evitar la caiguda de residus sòlids a l’aigua com ara ampolles de plàstic, caixes o matèria orgànica; així com posar més atenció en les maniobres de descàrrega del peix, i evitar que el material que es diposita en els molls pugui arribar a l’aigua.

Joan Basora, director de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat del Port de Tarragona afirma que: “l’Autoritat Portuària, per la seva part, posarà tots els contenidors necessaris perquè aquests residus es puguin dipositar i gestionar correctament, així com incrementar el pas de l’embarcació que té contractada per a la recollida dels residus sòlids flotants”. Així mateix, destaca que: “amb tot això, esperem una millora important de la qualitat i la imatge que, a vegades, es veu malmesa per la presència d’aquests residus, i podrem fer amb la col·laboració amb la Confraria i els pescadors”.

En breu, també es posarà en marxa el projecte “Marviva” de l’Agencia de Residus de Catalunya, amb col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Autoritat Portuària. El programa preveu portar a terra i classificar el residus que durant les feines de pesca per arrossegament quedin enganxats en les xarxes.

La millora de la qualitat de l’aigua no es pot fer sense la col·laboració i la implicació dels pescadors, que veuen com les captures van minvant.
Redacció TT - 19/05/2017 - 20:36h
Dubhe
22/05/2017
00:28
Incomprensible totalment,ara que hi ha un projecta "marviva" es el moment de que els pescadors retornin les deixalles/brossa en terra, això ho haurien de haver fet sempre. Quin mal fan les deixalles a 100 metres de fondària, deixalles que ja no es poden descompondre? Entre 500 i 1000 litres de gasoil al dia per recollir 2 pneumàtics, un bidó i una bicicleta, cada un a fer el,que sap.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat