0 comentaris
22:37
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Dow celebrarà el seu 50è aniversari a Tarragona apostant per la sostenibilitat i la innovació
  
Les instal•lacions de Dow Tarragona al polígon sud han servit d’escenari per a la presentació del 50è aniversari de l’arribada de la companyia al territori tarragoní. Durant l’acte s’ha donat a conèixer el logotip i tota la imatge gràfica que acompanyarà Dow Tarragona durant unes celebracions que posen l’accent en “mirar endavant, cap al futur i, per tant, en connexió directa amb els nostres Objectius de Sostenibilitat 2015-2025”, segons ha explicat el director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol.

Ell, junt amb Anton Valero, general manager de Dow Ibèrica; Ignasi Cañagueral, director de Sostenibilitat de Dow Ibèrica; Claudia Tagliavini Directora de Comunicació de Dow Iberica i Josep Boronat, director de Comunicació, Relacions Institucionals i Serveis Generals de Dow Tarragona, han estat els encarregats de presentar en societat tots els detalls del 50è aniversari de l’arribada de la companyia a Tarragona.

Després d’un breu repàs als principals fets històrics que han marcat aquesta trajectòria de cinc dècades, s’ha presentat el logotip de l’efemèride. Tal i com ha detallat Jaume Sariol, “és una brúixola emmarcada en el número 50, amb la qual cosa fem convergir l’efemèride amb l’orientació i compromís de Dow amb la sostenibilitat”.

En aquest sentit s’ha donat a conèixer els set objectius del tercer pla decennal de sostenibilitat 2015-2025. Aquests objectius es concreten en liderar l’agenda per a la Sostenibilitat, generar innovació que marqui la diferència, fomentar una economia circular, valorar la natura, ampliar la confiança en la tecnologia química, involucrar els empleats per assolir l’impacte més ampli i mantenir el lideratge mundial en operacions.

Un cop definida i presentada la imatge, els responsables de la companyia han exposat alguns dels actes principals que tindran lloc durant el cinquantenari de Dow a Tarragona, i que també s’emmarquen en els Objectius de Sostenibilitat de la companyia.

Entre aquests actes previstos hi destaquen l’acte institucional del 50è aniversari de Dow Tarragona, que tindrà lloc el 28 de juny i que comptarà amb la presència de més de 800 assistents entre els quals destacades autoritats com Andrew Liveris, director mundial de Dow Chemical, Luis de Guindos, ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, i Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat. Aquest acte, a més, servirà de marc per al lliurament del Premi Dow 2017.

Així mateix, el 16 de setembre tindrà lloc una nova edició del programa de participació “Festa x Tothom”, que enguany comptarà amb la col•laboració de la Fundació PortAventura.

D’altra banda, als mesos d’octubre i novembre tindran lloc les tradicionals jornades de portes obertes, que enguany seran més obertes que mai ja que també hi assistiran grups d’interès de la comunitat que envolta la companyia.

Finalment, entre els actes destacats també cal esmentar l’Employee Appreciation Day, que tindrà lloc el 21 d’octubre al Centre de Convencions de PortAventura.

Compromesos amb la societat

Durant la celebració del seus 50 anys a Tarragona, Dow vol deixar patent el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient, amb la sostenibilitat, amb la innovació, etc. Fruit d’aquest compromís i segons ha detallat Jaume Sariol, “la companyia realitzarà una aportació econòmica de 100.000 dòlars en concepte d’ajut a tres entitats de la ciutat de Tarragona:

• Un centre d’educació especial per tal d’aconseguir la integració i normalització dels infants en l’escolaritat ordinària i adquirir una major autonomia personal i/o social;
• El projecte de creació d’un element festiu adaptat (gegant) per a una entitat que realitza el programa per la presència de la ciutadania amb discapacitat a les festes de la ciutat;
• Una entitat sense ànim de lucre que treballa en matèria de conservació de l’entorn i que estudia i crea alternatives econòmiques i ambientals per a un desenvolupament sostenible.

Aquests tres projectes amb els quals col•laborarà Dow “encaixen a la perfecció amb els tres grans pilars que defineixen els nostres Objectius de Sostenibilitat 2015-2025, com són desenvolupar el potencial de les persones i de la ciència; valorar la natura; i la col•laboració decidida amb la societat”, ha explicat Ignasi Cañagueral.

Finalment, ha tancat l’acte Anton Valero, qui ha fet referència als inicis de Dow a Tarragona tot recordant que “Dow va aterrar a Europa a través del port de Rotterdam, a Holanda, i el seu segon punt d’implantació va ser aquí, a Tarragona, de la mà d’Unquinesa. Totes dues companyies es van associar perquè van veure que el futur de la química estava en la petroquímica. Ara, 50 anys després, cal que tornem a fer un canvi radical en el nostre model econòmic i social, perquè tant els marcs legals, com els compromisos mediambientals internacionals i sobretot, la pròpia consciència, ens obliguen a reduir l’impacte de l’activitat humana en el medi ambient. Per això, hem de canviar el sistema global cap a un model més eficient a nivell de sostenibilitat”, ha finalitzat.
Redacció TT - 08/06/2017 - 22:37h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat