Alerta del Pla INFOCAT pel risc d'incendi derivat de l'onada de calor i les activitats de la revetlla
  
Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’ALERTA del Pla INFOCAT per risc d’incendi forestal a tot el territori i ha fet arribar a TOTS els municipis de Catalunya la petició de que elaborin bans municipals que recordin la prohibició de llençar coets i qualsevol pirotècnia que s’enlairi amb foc a menys de 500 m de zona forestal i l’ampliïn també a les zones que quedin a menys de 500 m de qualsevol zona agrícola i de parcel•les no urbanitzades amb vegetació (solars buits).

També cal buidar de manera preventiva els contenidors de residus que es trobin propers a zona forestal, agrícola i parcel•les no urbanitzades, ja que la seva ignició és la principal causa de trucades al Telèfon d’emergències 112 la nit de Sant Joan.

També s’ha demanat als Ajuntaments que prohibeixin explícitament els fanalets voladors. En qualsevol municipi cal que la pirotècnia es llenci en zona urbana preferentment a les zones habilitades per a realitzar les fogueres, que ja compten amb mesures preventives.

En aquest sentit es fa una especial crida a la ciutadania que s’informi dels bans amb possibles prohibicions que pugui emetre el seu municipi o en municipi on passarà la revetlla per complir de forma estricta les restriccions que puguin incloure.

Igualment, es fa una crida a la ciutadania a col•laborar evitant qualsevol situació de risc com llençar burilles, encara que semblin apagades, des dels vehicles en els desplaçaments per evitar ignicions que poden provocar incendis forestals.

La coincidència de l’episodi de calor, juntament amb el risc d’incendi i la revetlla de Sant Joan demà, fan necessari prendre totes les mesures preventives necessàries i tenir a punt els dispositius tant humans com materials per fer front a qualsevol emergència greu.

La decisió de posar en alerta el pla i les mesures sol•licitades als municipis s’han pres aquest migdia a la reunió del Comitè Tècnic, dirigit pel director de Protecció Civil, Joan Delort, i amb presència de comandaments de tots els cossos operatius.

Per tal d’evitar incendis forestals, recordeu sempre trucar al telèfon d’emergències 112 i tingueu en compte els principals consells a interior.gencat.cat/incendisforestals.
Redacció TT - 23/06/2017 - 15:18h
Toni
23/06/2017
16:25
Sembla mentida que malgrat els avisos no s'hagin pres mesures per minimitzar el risc d'incendis. Lmanta de manteniment dels boscos la pagarem cara
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat