Repsol manté el suport a l'abalisament de platges de la costa tarragonina amb boies ecològiques
  
Repsol promou un any més l'abalisament ecològic de les platges de la costa tarragonina, mitjançant la instal•lació de 17 nous biòtops artificials (10 a Tarragona i 7 a Altafulla). Amb aquests, ja són 103 els biòtops submergits a aquestes platges des que se'n varen instal•lar els primers, l'any 2012.

El passeig marítim d'Altafulla ha estat el lloc escollit enguany per fer-hi la presentació de les noves boies ecològiques amb les que es determinarà la zona reservada al bany en alguns municipis de la costa tarragonina. A l'acte de presentació han assistit l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso; el responsable de comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran; i el creador de les boies ecològiques, Miquel Rota.

Els municipis que utilitzen aquest sistema d'abalisament ecològic de les platges són Torredembarra (amb 32 biòtops instal•lats), Ametlla de Mar (11), Altafulla (28), Salou (8),Tarragona (19) i l'Hospitalet de l'Infant (5).

Els biòtops artificials són grans peces d’obra i pedra fetes amb un ciment natural d'alta durabilitat que atreuen la flora i la fauna marines i fan que es formi un escull. Tenen una alçada d'entre 1,5 i 2 metres i la seva amplada acostuma a ser d'un metre i mig, mentre que el seu pes és d'entre 1.500 i 2.500 kg. Aquests biòtops

porten una boia intermèdia que fa que la cadena sobrant de la boia que hi ha a la superfície per delimitar la zona de bany, quedi en suspensió i no malmeti el fons marí quan hi ha temporal.

Els biòtops s'instal•len de manera permanent i en acabar la temporada d'estiu, tan sols es retira la cadena i la boia de plàstic superior, la qual cosa permet que la vida marina que s'ha generat al seu voltant, no es vegi malmesa i continuï creixent, a diferència del que passava amb els tradicionals blocs de formigó que es posaven i treien a l'inici i final de cada temporada d'estiu. Així doncs, amb el nou sistema de boies ecològiques, la base queda al fons del mar i a l'inici de cada temporada uns submarinistes en localitzen per GPS la posició exacta, per col•locar-hi novament una boia de superfície.

Pel que fa al finançament del projecte, Repsol es fa càrrec dels biòtops, mentre que els ajuntaments financen el manteniment del material i la instal•lació i desinstal•lació de la part que va des de la boia intermèdia fins a la superfície.

Els parcs de Biòtops

Torredembarra i Altafulla disposen de parcs de biòtops, és a dir, d'una extensió de terreny on hi ha diversos biòtops submergits amb els que, a més de regenerar i conservar la flora i la fauna marines de la zona, es busca apropar el mar als seus visitants a través de diferents activitats aquàtiques i d'educació i sensibilització a favor de la conservació del medi marí.

En concret, el parc de biòtops d'Altafulla té una extensió de 200 metres quadrats i està ubicat a uns 5,5 metres de profunditat dins la zona de bany i a uns 200 metres de la costa. El municipi ha estrenat avui també, un plafó informatiu sobre l'abalisament ecològic, que estarà instal•lat al passeig marítim per tal que els visitants puguin conèixer l'existència i raó de ser dels biòtops.
Redacció TT - 04/07/2017 - 18:08h
Pep
04/07/2017
19:18
Tot molt ecològic, sí senyor. De pas, que parin ja de contaminar l'aire que respirem.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat