L'Ajuntament promou el got reutilitzable per a les festes de Sant Magí i Santa Tecla
  
L’Ajuntament de Tarragona promou que els bars que serveixin begudes durant les festes utilitzin el got reutilitzable enlloc dels vasos d’un sol ús. Paral•lelament a una campanya de mediació duta a terme als últims mesos amb els locals de restauració, l’Ajuntament ha determinat que serà condició indispensable per poder instal•lar una barra a la via pública fer servir exclusivament els gots reutilitzables i que la utilització de vasos de plàstic d’un sol ús quedarà expressament prohibida.

La Conselleria de Neteja Pública impulsa aquest procés, engegat fa més d’un any. L’objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provocava problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà.

La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, assegura que mesures similars funcionen amb èxit en poblacions tant del territori com del conjunt de l’Estat. Segons Martínez, “Es calcula que només a la plaça de la Font després d'un gran acte de Santa Tecla es podien arribar a recollir de la via pública uns 10 m3 de residus, principalment de gots de plàstic d'un sol ús. En total, es calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s'utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d'un sol ús”. I ha afegit: “Fins ara, per dur a terme la neteja de la plaça de la Font, s'havien d'utilitzar dues escombradores que feien tres viatges per buidar el dipòsit de residus, destinant aproximadament tres hores, en una operació que tenia un cost aproximat de 500 € per nit. Aquesta despesa, amb la implantació del got ecològic, es rebaixarà ostensiblement”.

La utilització del got reutilitzable també ha de millorar la imatge de la ciutat, ja que en aquells indrets on estigui present la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. L’ús del got ecològic també ha de contribuir a provocar un canvi d’hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable dels productes.
Redacció TT - 17/07/2017 - 17:16h
botellon
18/07/2017
20:16
El Botellón de un solo uso
incivisme
18/07/2017
10:00
El problema és sempre el mateix. La despreocupació de no tirar el got a la paperera. Quan un va trompa no sap el que fa i se seguirà llençant el got perquè buit fa nosa.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat