La tempesta d’ahir provoca un centenar d’actuacions a la via pública a Tarragona
  
Treballadors de la Brigada Municipal i de la Brigada d’Intervenció Ràpida estan treballant per minimitzar les incidències provocades pel temporal d’ahir a la tarda. La retirada de la pèrgola del Parc de les Granotes és l’actuació que més s’allargarà, ja que la BIR està retirant els pilars i una grua retirarà les peces.

Posteriorment, es tornarà a construir. “Ahir a la tarda la prioritat es va centrar en la seguretat de les persones i en restablir el trànsit dels punts més afectats per les fortes pluges”, ha explicat aquest migdia el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín. Tant ell com l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han recorregut les principals zones afectades pel temporal. Encara aquest matí hi havia carrers de Boscos de Tarragona tallats per la caiguda d’arbres. Segons la Guàrdia Urbana només una persona va resultar ferida, quan es va trencar la cama a conseqüència del fort cop d’un banc que estava dins una zona comunitària.

De les 17.00h. a les 22.00h. es van fer un centenar d’actuacions, de les quals una cinquantena van anar a càrrec de la Guàrdia Urbana. De fet, la policia local va rebre 194 trucades i 40 efectius van estar treballant per pal•liar els desperfectes del temporal. També es van activar 8 voluntaris de Protecció Civil que van actuar d’urgència per restablir el trànsit, bàsicament tallant i apartant arbres de la via pública.

Així mateix, també el servei de neteja s’ha reforçat aquest matí amb 3 escombradores i 6 operaris més de suport. “La ciutat va recuperant la normalitat”. I ha afegit l’alcalde Ballesteros: “totes les actuacions s'estan fent amb recursos propis a excepció de la restauració de la pèrgola, que haurà de tenir un pressupost i una adjudicació específica”.

Circ i Pretori, reoberts
Pel que fa als monuments històrics, ahir va tancar portes el Circ i el Pretori. A conseqüència de les fortes pluges caigudes va cedir una tanca que limita el Circ i es van trencar vidres de grans dimensions de la Sala del Sarcòfag del Pretori. Aquest matí s’hi ha estat treballant i, des de fa més d’una hora, ja s’ha tornat a obrir el monument al públic

BALANÇ DELS DANYS:

• Rambla Nova: caiguda d’un arbre al tram del Balcó del Mediterrani que es va retirar ahir a la tarda perquè avui hi havia mercat.

• Rambla nova: tram tocant al balcó, caiguda de branques grosses i un arbre partit.

• Jardí de la Reconciliació: nombrosos arbres arrencats de soca. El parc està tancat pel perill que comporta fins que s’hagi sanejat tot.

• Les Granotes: caiguda de la pèrgola amb trencament dels pilars. En aquests moments hi ha la BIR retirant runa. S’ha contractat una grua gran per poder retirar amb seguretat la pèrgola afectada.

• Parc de les Granotes: hi ha un pi centenari de grans dimensions arrencat de soca i una tipuana justa a l’entrada de l’Amfiteatre partida que s’està enretirant.

• Boscos de Tarragona: ahir van caure 30 arbres i, avui al matí, a l’alçada de la Residencial, encara hi havia uns 10 arbres que tallaven el trànsit. Són arbres de particulars que hauran de retirar els propietaris.

• Sant Salvador: la Brigada Municipal està revisant l’arbrat.

• Branques trencades de menor tamany a diferents indrets de la ciutat i brutícia general pels parcs que a poc a poc s’està recollint.

• Carrer afectats per arbres caiguts: (st Francesc, president Tarradelles, Rambla president Companys, Gran Canària, carretera de Boscos, Via Augusta, carrer dos de Bonavista, Enric morera, Camp de mart, Vidal i Barraquer, accés Platja Llarga, passeig del Miracle, Passeig Sant Antoni, Solimar, Llorito, Monnars, carrer Granada i Cervantes.

• Estació Renfe: part de la teulada va caure i els Bombers van treure una peça que tenia perill de caure.
Redacció TT - 19/10/2017 - 16:29h
tot s'ha de dir
22/10/2017
18:57
La culpa és dels qui van plantar els arbres.
ho se
21/10/2017
13:01
eiiiiiiiiii es un restauran les granotes que ho paguin ell. tindrem collons a per cer el parc es diu amfiteatre , tels vas carregar tu,,,,,,,,,
aj
20/10/2017
22:47
Quan surts de casa , has de mirar sempre a terra, perquè està fet una merda
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat