La 7a Plantada Popular al Francolí se celebrarà el 17 de març
  
Fotografia d'arxiu (plantada 2017)
Fundación Repsol, conjuntament amb l’Associació Aurora, impulsa un any més, la Plantada Popular al riu Francolí. Aquest any 2018, es celebra la setena edició de l’activitat que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn d’aquest riu. Enguany, com a novetat, a més de plantar, també es duran a terme tasques de manteniment de les plantacions de la darrera edició. La Plantada d’aquest any es realitzarà el dissabte dia 17 de març.

L’organització posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org on les persones interessades en assistir a l’acte, podran confirmar la seva participació. Des de Fundación Repsol i l’Associació Aurora es recorda que és important inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina web o trucant al 977 520 205, per tal de poder disposar d’eines i guants per a tothom. D’altra banda, els interessats també poden enviar les seves dades (nom i cognom, telèfon i correu electrònic) a administracio@associacioaurora.org.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants podran gaudir d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

LA PLANTADA EN XIFRES
L’any 2012 es va iniciar aquesta proposta de caràcter ambiental. Des d’aleshores, més de 3.550 persones, entre adults i nens, han participat a l’activitat. Al llarg d'aquestes sis primeres edicions, s’han plantat 4.800 plantes, entre arbres i arbusts de 17 espècies diferents, i cada any, el nombre de plantes ha anat en augment. El 2012 es van plantar 300 plantes; el 2013, un total de 500; el 2014, es van plantar 750 plantes; els anys 2015 i 2016, es van plantar 1.000 plantes cada any; i al 2017 es van plantar 1.250 unitats.

Aquest 2018, es plantaran un total de 1.400 plantes de 6 espècies pròpies de la zona.

Es calcula que més del 80% de les plantes han sobreviscut, per tant, més de 3.800 plantes ja formen part de la vegetació del riu. Així doncs, 7 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació gràcies a la Plantada Popular.


ELS TREBALLS PREVIS I POSTERIORS A LA PLANTADA
L’Associació Aurora s’encarrega dels treballs previs i posteriors a la Plantada.

Un equip de 18 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc.

Posteriorment a la Plantada, es realitzaran treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col•locació d’un encoixinat al voltant d’aquestes per assegurar el seu correcte creixement.

RESUM DE DADES
-En les sis edicions de la Plantada Popular han participat més de 3.550 persones.

-En total s’han plantat 4.800 plantes, entre arbres, arbusts, joncs i lianes de 17 espècies diferents.

-Les plantades s’han dut a terme en un tram total d’uns 1.762 metres de longitud aproximadament i en un tram de 280 metres al marge dret, abastant una superfície total de més de 7 hectàrees.

-Un equip de 18 persones amb discapacitat mental ha participat en les tasques prèvies de preparació del terreny i, després de la Plantada, ha realitzat un manteniment posterior de les plantacions durant 8 mesos.

-Un 80% de les plantes plantades durant aquests 6 anys han sobreviscut. Prop de 3.800 plantes ja formen part de la vegetació del riu Francolí.
Redacció TT - 02/03/2018 - 08:16h
Att: dels Tarracus
09/03/2018
08:35
El Parc podria ser el nostre Central Park, Hide Park, a la nostra ciutat i és LA VERGONYA DE LA NOSTRA CIUTAT, junt amb la pasarel.la de ciment, tabacalera, fortí de la reina, monuments, Rambla Nova i la resta de ciutat MORTA comercialment.
Ex-Usuari del Parc
06/03/2018
11:48
Ja no hi vaig pel Francolí, me fa pena i me deprimeix veure com està des que ho gestiona el consistori de Ballesteros, si no ha estat capaç d'aturar la decadencia de la zona comercial i el centre de la ciutat, que voleu esperar d'una zona que amb ell no l'importa gens? Apostem que després dels Jocs privatitza la gestió i quan plegui arreplega la part que l'hi toqui per a que mentre sigui polític no l'hi poguem reclamar res?
Att: Per Cert
03/03/2018
17:52
Se creen que los vecinos que vivimos a parir de la imperial tarraco a Juan XXIII SOMOS TONTOS, pues de momento somos MUCHOS a los que ya no nos engañan. Viviendo aquí en el francolí, violador, ladrones en pisos, en coches, grafitis, traficantes, botellones, incívicos con perros, suciedad, el francolí destrozado y sin pasarelas etc etc. SOLO HACE FALTA MIRAR AL PASAR POR LOS PUENTES.Con 4 comisarias (mosos, urbana, g.civil y policia) y nadie ha patrullado NUNCA a Pie. Pero llenarse la boca con Repsol y Fundaciones se creen que nos dan peixet! Tarragona ya ha decaído demasiado.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat