El PDeCAT i ERC tornen a posar damunt la taula la problemàtica dels abocadors il.legals
  
El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha tornat a preguntar a l’equip de govern (PSC-PP) on és el pla de prevenció i actuació contra els abocadors il•legals. Es tracta d’una de les actuacions que es van aprovar per unanimitat en el plenari celebrat l’abril de l’any 2016. “Més de dos anys després, a la Budellera hi continuen havent els mateixos o més abocadors”, ha manifestat Nadal.

El portaveu del PDeCAT ha registrat una sol•licitud a l’àrea d’Alcaldia amb perquè el pla de prevenció i actuació contra els abocadors il•legals es posi en marxa i perquè es netegin els abocadors existents actualment tant a la Budellera com a la resta de la ciutat com ara al polígon PP9.

“Sense un pla de prevenció i actuació, els abocadors il•legals continuaran proliferant”, ha assenyalat Nadal, que també ha recordat que la neteja i la salubritat pública és competència directa i obligatòria de l’Ajuntament de Tarragona.

Els republicans reclamen més solucions i menys excuses

Per la seva part ERC, i desprès d’haver emès aquest dimarts un dur comunicat en que desmenteix les acusacions del PSC, segons les quals els republicans haurien manipulat una imatge per denunciar un abocador de neumàtics a La Floresta. El comunicat apunta a que la imatge difosa per ERC-MES era dels veïns del barri, que la van retallar per tal de preservar el nom de l’empresa que feia els abocaments. Com assenyala Pau Ricomà, portaveu d’ERC-MES, “sorprèn que un partit de govern pugui fer acusacions tan falses i burdes contra el primer partit de la oposició i contra els veïns; és irresponsable i una molt mala manera d’entomar les propostes”.

Els republicans apunten que la qüestió central és que existeixen nombrosos abocadors il•legals a la ciutat i que el govern municipal és incapaç d’arreglar el problema. En paraules de Pau Ricomà, “els fets són tossuts, i són tan certes les imatges de l’abocador de neumàtics que vam denunciar a La Floresta com la resta d’abocadors de darrera l’Albada i Parc Riu Clar, i els que proliferen per la resta de Tarragona”. En aquest sentit, ERC-MES denuncia que la maniobra del PSC és una cortina de fum per tapar la seva incapacitat de resoldre el problema.

Des de les files independentistes reclamen més respecte per les denúncies dels veïns i la tasca de la oposició. En paraules de Pau Ricomà, “és evident que els veïns d’aquests i altres barris de Tarragona veuen que l’Ajuntament no protegeix i valora el seu espai públic com toca: els abocadors il•legals només són una part del problema, però important a nivell de seguretat, salubritat, imatge i dignitat”.

En paraules del portaveu republicà, “si el PSC fes la política des del carrer i no des dels despatxos no cometria aquestes pífies”. Per això els consellers d’ERC-MES llancen un repte als dirigents del PSC: “Acompanyeu-nos i visitem de la mà dels veïns tots aquests abocadors que estem denunciant: així diagnosticarem bé el problema i trobarem una solució eficaç”.
Redacció TT - 07/08/2018 - 15:09h
Pura deixadesa
11/08/2018
17:02
A l’antic camí d la budellera hi ha un abocador desde fa un munt d’anys i l’ajuntament l’únic q fa és multar als propietaris dels terrenys en comptes d prendre mesures contra els desaprensius q deixen la merda enmig del bosc
El 25 de desembre FUM FUM FUM
10/08/2018
10:56
No maneu a la Gene, doncs feu una llei o normativa que casqui ven fort a les persones brutes i als Ajuntaments que no controlin el tema.
Que es això fiquen demunt la taula...
a taula.
09/08/2018
21:05
DECRET LEGISLATIU 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora dels residus.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat