El Plenari aprova el Mapa de Capacitat Acústica per 14 vots a favor i 10 abstencions
  
El Ple municipal d'aquest divendres ha aprovat definitivament el Mapa de Capacitat Acústica per 14 vots a favor (Beatriz Pérez, UpA, ICV, PP, PSC) i 10 abstencions (CUP, PDECAT, CS, ERC).

Aquest mapa estableix els límits d'immissió sonora en les diferents zones del municipi per a tres períodes de temps: dia, vespre i nit, tenint en compte els usos del sòl que figuren al Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). El mapa de capacitat acústica serà una eina imprescindible per la gestió del soroll ambiental municipal, tant pels nous desenvolupaments urbanístics com per la regulació de les activitats sorolloses que es realitzen al municipi.

El Mapa no dóna resposta a la problemàtica dels veïns de la Part Alta, ni Francolí

Tot i que el Mapa no dóna resposta a aquests veïns, es tracta d’un pas endavant, i hi ha un compromís de seguir treballant per solucionar aquesta problemàtica amb un “Mapa Estratègic de Soroll”.

El conseller de Territori de l’Ajuntament, Josep Maria Milà, ha manifestat que “el mapa de capacitat acústica és una guia del model acústic que s’ha de seguir en cada zona de la ciutat i permetrà adoptar les mesures adients i correctores per tal que no se superin els límits establerts”.


Antecedents

El passat 16 de març el Consell Plenari va aprovar inicialment el mapa de capacitat acústica de Tarragona i, posteriorment, es va exposar al públic perquè hom pogués presentar al•legacions.

Els darrers mesos s’han estudiat les al•legacions presentades, la major part de les quals fan referència a la zona del Parc del Francolí i la Part Alta i sol•licitaven, entre d’altres, un canvi de zonificació respecte a la proposta aprovada inicialment per tal d’aconseguir més protecció del mapa de capacitat respecte al soroll.

Tant l’empresa encarregada de l’elaboració del mapa, Axioma Consultors Acústics, S.L, com els serveis tècnics municipals han incorporat en el document definitiu algunes al•legacions presentades que s’han considerat compatibles amb els criteris d’elaboració i finalitat del mapa.

Una vegada aprovat definitivament el mapa acústic pel Plenari entrarà en vigor i es pot consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament.
Redacció TT - 14/11/2018 - 15:27h
Ballesta
16/11/2018
21:58
I els mapes de:

- tifes de gossos,
- grafittis en els edificis,
- clots en els carrers,
- desnivells en les voreres,
- carrers sense llum,
- carrers inundables,
- llocs de "botellón",
- pixums i vomiteres consegüents,
- zones amb motocicletes amb el tub d'escapament rectificat,
- etcètera

Aquests mapes, per quan?
a voltes amb el mapa
15/11/2018
07:36
Ja era hora.
En aquesta ciutat tot va tard i de mala manera.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.