Més de 400 persones reforesten el Francolí al seu pas per Sant Salvador
  
Sota el lema ‘A Sant Salvador, recuperem l’entorn del nostre riu’, més de 400 persones s’han donat cita en la plantada celebrada avui al riu Francolí al seu pas per Sant Salvador. Així doncs, la ribera del riu en aquest punt, ja disposa de 500 noves plantes que permetran la recuperació ambiental del seu marge esquerra.

Ara fa dos anys, al 2016, es va realitzar la primera edició de la plantada de Sant Salvador, una experiència que va resultar molt exitosa i que per aquest motiu, s’ha volgut repetir. De nou, Fundación Repsol, l’Associació Aurora, els ajuntaments de Tarragona i Constantí i les associacions veïnals de Sant Salvador, han sumat esforços per dur a terme aquesta segona plantada popular, a la que hi han assistit el president de l’Associació Aurora, Joan Escarré, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde del Constantí, Òscar Sánchez, i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font.

La zona en què s’ha actuat té una superfície de 5.000 metres quadrats, el que correspon a 60 metres lineals del riu.Les 500 plantes utilitzades per a la reforestació d’aquest espai, pertanyen a cinc espècies diferents entre les quals hi ha dues espècies arbòries pròpies de la vegetació de ribera, que reforçaran la població dels exemplars que encara hi ha presents a la zona, els tamarius i els freixes. També s’hi han afegit algunes espècies arbustives com la ginesta, el saüc i el jonc, sobretot dins la pollancreda per augmentar la biodiversitat del sotabosc fluvial.

La realització de la plantada comporta uns treballs previs de preparació del terreny, entre els que s’hi inclou la retirada de deixalles i de plantes invasores com la canya, així com la tala d’alguns arbres morts. Una brigada forestal de l’Associació Aurora, que integra persones amb malalties mentals, ha estat l’encarregada de dur a terme aquestes tasques i també es farà càrrec dels treballs posteriors de manteniment de les espècies plantades avui. Aquestes feines posteriors duraran 8 mesos i consistiran en el reg de les plantacions, el manteniment dels escossells i el control del rebrot de la canya. Amb aquests treballs es pretén garantir l’assoliment dels objectius proposats amb la plantada.

Amb aquesta acció, la Fundación Repsol segueix col•laborant en la recuperació i el manteniment de la ribera del riu Francolía través de l’organització de diverses plantades populars. Aquesta activitat es realitza sempre de la mà de l’Associació Aurora, una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. L’Associació Aurora busca també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. És per això que, entre les diferents activitats que desenvolupa Aurora, destaca l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials, la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat d’espais naturals.
Redacció TT - 17/11/2018 - 22:52h
plantada d'aparador
20/11/2018
10:32
I qui ho regarà això? Perquè fins que no arrelin bé s'han de regar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat