0 comentaris
15:44
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
La CUP considera insostenible per als tarragonins el contracte de la brossa
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
La CUP porta anys demanant una major fiscalització de la prestació del servei de la recollida de la brossa i denunciant que les auditories que ja s’estaven fent posaven de manifest que la documentació que proporcionava FCC era insuficient, doncs no es podien avaluar correctament els comptes de la concessionària a Tarragona. La formació ha demanat comissions de seguiment per fiscalitzar el servei de tots els contractes externalitzats i concretament d’aquest, trobant-se amb la negativa sistemàtica del govern de Ballesteros.

També ha demanat reiteradament auditories de servei del contracte amb FCC, fins que finalment es va pressupostar el 2017 amb 28.000€. Malgrat la CUP les ha requerit i ha preguntat pel seu estat, el govern cada vegada ha respost amb evasives. En la comissió informativa de Medi Ambient i Sostenibilitat que es va celebrar ahir, els grups municipals van ser coneixedors que, efectivament, s’havia efectuat una auditoria de servei i que, segons la consellera Ivana Martínez, havia presentat contradiccions i és per això ara n’estan fent una segona. La CUP ha demanat veure la primera, però no té cap mena de confiança que se li faciliti per part del govern.

Ahir també es van presentar en la comissió informativa les modificacions de l’addenda del contracte, justificant-ho per motius de reorganització i/o reestructuració del servei com a conseqüència d’un acord de plenari del 2015 a partir del qual s’havien de substituir els contenidors soterrats. Les implicacions de les modificacions es sintetitzarien en: la pèrdua de sis llocs de treball (prejubilacions), una renovació dels vehicles i la possibilitat que els puguin cedir. D’aquesta manera es regularitza un incompliment greu del contracte, doncs FCC estava prestant a l’autoritat portuària part dels vehicles amb l’autorització d’un membre del consistori que la responsable del contracte, Ivana Martínez, ha volgut mantenir en l’anonimat. Es confirma, així, allò que la CUP sempre ha denunciat, que és que FCC incompleix el contracte de recollida d’escombraries a Tarragona amb l’agreujant que el govern en tenia coneixement. Per a la CUP és inadmissible que el govern segueixi sense ser capaç d’assegurar que no hi ha molts més incompliments.

La formació independentista critica que les propostes tècniques de modificació de l’addenda encaminades a facilitar una millor fiscalització de la prestació del servei en quedin fora i que tampoc no es produeixi cap modificació pel que fa la composició de l’equip encarregat de certificar el compliment del contracte, que no només no s’ha incrementat els darrers anys sinó que s’ha reduït a la meitat (passant de dos a un).

La CUP considera aquest tema d’extrema gravetat, ja que es tracta d’un contracte que costa més de 20 milions d’euros anuals als tarragonins i tarragonines que compta amb unes condicions de les quals només se’n beneficia l’empresa. És per això que portarà la qüestió al consell plenari del proper dia 21 i plantejarà una sèrie de precs i preguntes a l’alcalde Ballesteros. En primer lloc, demanarà conèixer la identitat del membre del consistori que va permetre l’incompliment del contracte. També preguntarà si hi ha més incompliments dels quals en tinguin coneixement. Per últim, demanarà l’estudi de rescissió del contracte i, un cop més, l’estudi de la internalització del servei.
Redacció TT - 15/12/2018 - 15:44h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.