0 comentaris
16:19
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Science of the Total Environment es fa ressò del mètode innovador de Repsol per avaluar la qualitat de l'aire
  
La prestigiosa publicació científica Science of the Total Environment ha publicat l’article acadèmic Mostreig passiu de compostos orgànics volàtils en atmosferes industrials: determinacions i aplicació de la taxa d'absorció, que descriu el mètode innovador utilitzat per Repsol a l’hora d’avaluar la qualitat de l’aire al "Camp de Tarragona".

La nova metodologia d’avaluació dels components volàtils de l’aire utilitzada per Repsol obté d’aquesta manera el primer reconeixement de la comunitat científica internacional només un any després d’haver-se posat en marxa.

L’article, signat per Laura Venecillos, Enedina Espallargas, Román Allo, Rosa Maria Marcè i Francesc Borrull, catedràtic de Química Analítica de la Universitat Rovira i Virgili i professor adscrit a EURECAT-CTQ, que ha dirigit el treball, descriu la implementació d’aquest mètode innovador, basat en mostres passives per a la monitorització de compostos orgànics volàtils (COV) en ambients industrials. Segons l’estudi científic el mètode proporciona “dades úniques per a la qualitat de l'aire industrial i proporciona informació sobre quins VOC estan presents” i en quines concentracions es troben.

Repsol va impulsar aquest nou mètode d’avaluació de la qualitat de l’aire amb l’objectiu de tenir monitoritzades totes les emissions de components orgànics volàtils. En total, l’estudi recull dades sobre 53 COV. De fet, l’estudi impulsat per la companyia, aprofundeix en el coneixement de nivells de COV que ni tan sols estan subjectes a normativa i, per tant, no han estat objecte fins ara d’estudis tan intensius.

La tècnica basada en el mostreig passiu ha obtingut molt bons resultats, permetent avaluar l’aire tan els perímetres de les plantes de Repsol, com les poblacions de Constantí, El Morell ila Pobla de Mafumet, a més de prendre mostres també de Prades i Barcelona.

L’estudi i millora de la qualitat de l’aire és l’objectiu principal de l’informe-observatori de la Qualitat de l’Aire del "Camp de Tarragona" impulsat per Repsol en el darrer any. La voluntat de la companyia és liderar des del punt de vista científic i acadèmic el coneixement de tots els components orgànics volàtils i poder planificar d’aquesta manera totes les accions de millora de control de les emissions, malgrat estiguin per sota del límits establerts per les administracions.

Science of the Total Environment és una revista multidisciplinar internacional que publica investigacions originals sobre el mediambient i la seva relació amb la humanitat.
Redacció TT - 27/02/2019 - 16:19h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.