Fundación Repsol i l'Associació Aurora fan possible, un any més, la Plantada Popular
Se celebrarà el dissabte 16 de març
  
Fotografia  de Tot Tarragona
Fotografia  de Tot Tarragona
Treballs previs a la Plantada (Fotografia Tot Tarragona)
Treballs previs a la Plantada (Fotografia Tot Tarragona)
Treballs previs a la Plantada (Fotografia Tot Tarragona)
Fotografia d'arxiu
Fundación Repsol, en col•laboració amb l’Associació Aurora, impulsa un any més, la Plantada Popular al riu Francolí, que tindrà lloc el dissabte 16 de març. La d’enguany serà la 8a edició d’aquesta activitat que té la voluntat de contribuir a la reforestació de l’entorn d’aquest riu. En aquesta nova edició de la Plantada Popular es plantaran 1.500 plantes de 6 espècies pròpies de la vegetació de ribera d’un riu mediterrani com ara el Francolí. Aquestes espècies són els tamarius, joncs, freixes, saücs, rosers silvestres i ginestes.

Enguany, tal i com ja es va fer l’any passat, a més de plantar també es duran a terme tasques de manteniment de les plantacions de l’any anterior. Per aquest motiu, els participants es distribuiran en diferents zones, en unes de les quals es realitzaran noves plantacions i en altres, on es farà manteniment de les plantacions de l’any passat.

Tal com s’ha fet en els darrers dos anys, l’activitat es realitzarà al marge dret del riu Francolí, aigües amunt del pont de Santa Tecla. D’aquesta manera es busca recuperar el bosc de ribera d’aquesta part del riu i també, implicar-hi els veïns dels barris de ponent.

De nou, l’organització posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.reforestatgn.org on les persones interessades en assistir a l’activitat, podran confirmar la seva participació. Des de Fundación Repsol i Associació Aurora es recorda que és important inscriure’s prèviament a través d’aquesta pàgina web o trucant al 977520205, per tal de poder disposar d’eines i guants per a tothom.

La Plantada Popular és una activitat de caràcter familiar que s’ha convertit en una gran festa per als més petits, els grans protagonistes de la jornada. És per això que els participants podran gaudir a més, d’un espectacle inicial pensat per als nens i nenes.

Els treballs previs i posteriors a la Plantada

L’Associació Aurora s’encarrega dels treballs previs i posteriors a la Plantada. Un equip de 18 persones amb discapacitat mental realitza les tasques de preparació del terreny, com el desbrossat de la canya i altres plantes, la retirada de la brossa i les deixalles del tram on s’ha d’actuar, etc.

Posteriorment a la Plantada, es realitzaran treballs de manteniment de les plantacions durant 8 mesos. Aquestes tasques inclouen el reg de les plantes i la col.locació d’un encoixinat al voltant d’aquestes per assegurar el seu correcte creixement.

La Plantada en xifres

L’any 2012 es va iniciar aquesta proposta de caràcter ambiental. Des d’aleshores, més de 4.400 persones, entre adults i nens, han participat en l’activitat. Al llarg d'aquestes set primeres edicions, s’han plantat 6.200 plantes, entre arbres i arbusts de 17 espècies diferents, i cada any, el nombre de plantes ha anat en augment. En aquest sentit, el 2012 es van plantar 300 plantes; el 2013, un total de 500; el 2014, es van plantar 750 plantes; els anys 2015 i 2016, es van plantar 1.000 plantes cada any; al 2017 es van plantar 1.250 unitats i al 2018, 1.400 plantes. A més, aquest 2019, es plantaran un total de 1.500 plantes de 6 espècies pròpies de la zona.

Es calcula que més del 80% de les plantes han sobreviscut, per tant, 8,5 hectàrees de la zona del riu Francolí han incrementat la seva vegetació, amb més de 4.900 plantes, gràcies a la Plantada Popular.

Resum de dades

-En les set edicions de la Plantada Popular han participat més de 4.400 persones.

-En total s’han plantat 6.200 plantes, entre arbres, arbusts, joncs i lianes de 17 espècies diferents.

-Les plantades s’han dut a terme en un tram total d’uns 1.762 metres de longitud aproximadament i en un tram de 670 metres al marge dret, abastant una superfície total de més de 8,5 hectàrees.

-Un equip de 18 persones amb discapacitat mental ha participat en les tasques prèvies de preparació del terreny i, després de la Plantada, ha realitzat un manteniment posterior de les plantacions durant 8 mesos.

-Un 80% de les plantes plantades durant aquests 7 anys han sobreviscut. Per tant, 4.900 plantes ja formen part de la vegetació del riu Francolí.
Redacció TT - 05/03/2019 - 16:21h
Fotografo
08/03/2019
08:48
Totalmente de acuerdo con Usuari del Riu.
Usuari del Riu
07/03/2019
08:53
No serveix per a res.... i els camins per transitar están fets una merda, es perillòs anar en bici amb nens o correr per ells.. quina vergonya. Despres va el polític de turno a fer-se la foto i es pensen que el riu es més bonic. Menys plantar i més reparar camins. Sense camins no arribem enlloc.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.