Greenpeace i Ecologistes en Acció convoquen a un simulacre d'accident nuclear a la Plaça de la Font
Aquest diumenge a les 12 hores
  
Quan es compleixen 8 anys de l’accident de Fukushima-Daiichi, els efectes de la fuita radioactiva segueixen sense estar sota control. Encara queda el difícil treball de desmantellar els reactors i gestionar els abundants residus radioactius produïts. En particular, les 800.000 tones d’aigua radioactives que s’acumulen a l’entorn de la central.

Malgrat que la ciència estigui cada cop més avançada, mai es podran evitar els accidents nuclears; encara que existeixin ja alternatives energètiques molt més netes i respectuoses amb el medi ambient, els interessos econòmics de les empreses s’anteposen als criteris de seguretat. L’activitat radioactiva d’aquestes empreses és la principal causa de l’aparició de càncers, avortaments espontanis i d’altres trastorns mediambientals.

Des de Greenpeace i Ecologistes en Acció, exigim el desmantellament de les centrals nuclears a Espanya. L’envelliment de les centrals nuclears i l’absència de rigor davant les empreses per part del Consell de Seguretat Nuclear podrien provocar que es visqués a Espanya un nou Fukushima, a més les centrals nuclears espanyoles tenen un cost energètic i ambiental superior al de les energies alternatives.

L’accident de Fukushima mostra la irresponsabilitat que suposa seguir apostant per l’energia nuclear, però tot i això el Govern socialista ha arribat a un acord amb les companyies elèctriques que fixa la data del tancament nuclear entre els anys 2025 i 2035. Aquest acord a mida dels interessos de les companyies, contravé la promesa electoral del PSOE que fixava el 2028 com a definitiva per a l’apagada nuclear.

Aquest acord representaria retardar el tancament de les Centrals nuclears catalana entre els anys 2029 i 2034, la qual cosa al nostre entendre és una invitació a un autèntic suïcidi. No hi ha cap informe que avali la seguretat d’una CN més enllà dels 40 anys, a l’hora de prendre aquesta decisió només ha pesat el rendiment dels actius de les companyies elèctriques. Per tot això, exigim que no es renovin les llicències d’explotació de les plantes atòmiques a mesura que caduquin els seus permisos.

Després de Fukushima, tanquem les nuclears.
Redacció TT - 09/03/2019 - 10:20h
misteri ocult
10/03/2019
11:39
Per què les centrals nuclears a CAT estan totes a la província de TGN?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.