Es confirma que la brossa a Tarragona 'fa molta pudor'
  
Fa 9 anys que TT ve denunciant irregularitats en el contracte de la neteja de Tarragona, que després que es possés en marxa, l’any 2003, amb l’alcalde Nadal, s’ha anat prorrogant i augmentant en el temps. Tot plegat va fer que la CUP portés a Fiscalia l’any 2014 el contracte amb FCC.

Finalment i després d’una nova auditoria, que ha detectat incompliments molt greus, l’Ajuntament s’ha decidit a sancionar a FCC.

El que segueix preocupant a la CUP és l’opacitat per part de l’equip de govern a l’hora de facilitar i explicar aquesta auditoria.
Segons informa la CUP “aquest cap de setmana s’ha fet públic que l’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per a sancionar FCC per vuit incompliments “molt greus” del contracte de la neteja viària i recollida de residus fet que la CUP considera que els dona la raó ja que “sempre hem denunciat el que era un secret a veus, que és que el contracte de la neteja no es compleix”. Des de la formació comuniquen que se’ls ha negat accés a l’auditoria de servei de la qual es deriva aquesta informació “malgrat haver-la demanat reiteradament”, és per això que han decidit denunciar a la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) “la vulneració del dret a la informació” dels dos regidors cupaires del consistori tarragoní.

La mencionada auditoria de servei es va encarregar després que una primera auditoria ja posés de manifest la majoria d’incompliments del contracte, tal com va fer públic la CUP el passat gener. La formació porta des del febrer passat demanant la segona auditoria de servei de la qual, segons afirma la portaveu Laia Estrada, “ens vam assabentar de la seva existència per casualitat”. El 14 de febrer van rebre per resposta que l’auditoria ja estava feta i que no els la facilitarien fins que no l’acabessin d’estudiar i analitzar, fet que Estrada afirma que “des del nostre punt de vista, ja és una vulneració”.

El 15 de març, en veure que no els feien arribar l’auditoria, la CUP va sol•licitar per escrit que se’ls facilités la informació. A dia d’avui, la formació independentista encara no ha pogut accedir al document, i denuncia que se n’hagi hagut d’assabentar a través de la premsa i que “els mitjans hagin tingut accés a un informe de l’auditoria que el nostre grup municipal encara no ha pogut veure”.

És per això que la CUP ha posat en coneixement de la GAIP aquesta “vulneració” del dret a la informació dels regidors anticapitalistes, especialment perquè, tal i com assenyala Estrada, “no és la primera vegada que se’ns oculta informació de forma deliberada respecte el contracte de la neteja, ja que la primera auditoria de servei no la van fer pública fins després que s’aprovessin les modificacions del contracte via Consell Plenari extraordinari el passat gener”.

En relació al contingut de l’auditoria i a l’informe tècnic que se’n deriva, la CUP celebra que “per fi, nou anys després de la pròrroga vergonyosa que va doblar en durada i quantitat el contracte amb FCC, s’hagi actuat en conseqüència davant els reiterats incompliments” i es felicita, ja que va ser la seva formació qui va demanar una auditoria de servei des que va posar un peu a l’Ajuntament. Tanmateix, lamenta que “no hagi estat fins ara que el govern no s’hagi decidit a fiscalitzar correctament un servei que costa més de vint milions d’euros anuals a la població tarragonina”.

Per últim, la CUP denuncia un cop més “la connivència que hi ha hagut entre el govern i FCC amb una manca de fiscalització volguda per part d’un alcalde que ha preferit culpar la població de l’estat de brutícia de la ciutat abans que fer complir el contracte a una empresa que representa un dels principals lobbies de poder a la ciutat” i exigeix a Ballesteros que “es disculpi davant la ciutadania”.
Redacció TT - 01/04/2019 - 15:58h
Antoñete
04/04/2019
14:56
Hay 300 familias que viven de eso, y es logico y justo que quieran ganarse dignamente el pan. Lo que no es normal es que defiendan a una empresa que tambien a ellos les cobra 20.000.000 al año en impuestos para luego no hacer lo que dice el contrato y eso es vergonzoso. que ya esta bien!!
Bufff...
03/04/2019
14:37
Cuanta mierda escondida..asco de governantes corruptos..ok a la cup
Antonio Pérez Sánchez
03/04/2019
14:27
Todo es un tema político de la Cup y sus allegados..CGT..ERC y CC.OO por tal de desvirtúar a la empresa q hace la recogida de basura..Y el daño q pueden hacer es grandísimo pq ahí hay 300 personas q viven de eso..Y q casualidad que se acercan las elecciones..
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.