L’Ajuntament treballarà amb les associacions de veïns per millorar la comunicació davant un episodi de risc químic
  
L'Ajuntament de Tarragona s'ha compromès a millorar els canals complementaris d'informació en cas d'emergència química i a implicar encara més el moviment veïnal com a agents referents del conjunt de la població.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, han comparegut aquest dimarts, 9 de juliol, en roda de premsa per valorar la reunió d'ahir al vespre amb els representants de les federacions veïnals, en què es va tractar l’actuació de les administracions després de l’incendi a les dependències de l’empresa Miasa i la percepció de la població.

Ricomà ha subratllat que l'equip de govern "entèn la preocupació veïnal, ja que una situació com la del passat cap de setmana provoca un neguit comprensible i el neguit fàcilment desemboca en desinformació", però al mateix temps ha remarcat que el funcionament del protocol d'emergències va funcionar perfectament i que les sirenes no es van activar perquè en cap moment va haver-hi risc per a la població.

"L'incendi d'aquest diumenge va provocar l'activació del Plaseqcat i el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta, que no d'emergència, que és el que activaria les sirenes", ha recalcat l’alcalde, qui ha recordat l'activació de diferents canals d'informació durant la mateixa matinada i l'enviament, a més d'un cenentenar de representants veïnals i responsables d'equipaments rellevants, de missatges de veu i correus electrònics informant de l'activació de l'alerta.

Precisament, les diferències d'actuacions en cas d'alerta i d'emergència va centrar la reunió d'aquest dilluns amb els representants veïnals. Segons l’alcalde Ricomà, "l'episodi d'aquest cap de setmana ha servit per constatar que hi ha marge per millorar la informació sobre com actuar davant de risc químic". Fruit de la reunió, l'Ajuntament ha assumit el compromís d'estudiar canals complementaris d'informació a la població i de reunir-se en breu amb els representants de totes les associacions de veïns per aprofundir en el paper d'aquestes entitats com a intermediaris entre l’Ajuntament i el conjunt de la població.

L'equip de govern continuarà valorant i analitzant la resposta a l'alerta d'aquest cap de setmana conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el sector químic.

Aquest dimecres, 10 de juliol, a les 8,15 h, hi haurà una Junta de Portaveus per tractar aquestes qüestions amb els represetants dels grups municipals.
Redacció TT - 09/07/2019 - 14:43h
MV
10/07/2019
13:07
Ayer me comentó un usuario que por grupos de whatsap llegaban voces sobre vertidos tóxicos en las playas de Tarragona. Silencio total, ninguna noticia en prensa. Hoy leemos esto...¿no hi ha risc per la població senyor Ricomà? Què s'estan callant? Quines han sigut les consequències de l'incendi que ens van voler amagar? http://www.noticiestgn.cat/2019/07/10/apareix-escuma-en-una-de-les-basses-de-depuracio-daigues-dematsa/?fbclid=IwAR1nEQTDINozHiWSDps5eId8yBfmHvrtmM9oKdwP_GjeqOtnenRSvt182kA
risc 0
10/07/2019
12:41
http://www.noticiestgn.cat/2019/07/10/apareix-
es que se bañó la sirenita!!!

escuma-en-una-de-les-basses-de-depuracio-daigues-dematsa/?fbclid=IwAR1nEQTDINozHiWSDps5eId8yBfmHvrtmM9oKdwP_GjeqOtnenRSvt182kA

Apareix escuma en una de les basses de depuració d’aigües d’Ematsa
L’incident podria estar relacionat amb l’incendi que diumenge va afectar una empresa del polígon Entrevies
De Ricomal en peor
09/07/2019
16:12
Se ha lucido usted nada más empezar senyor Batlle. Agradezca que, ahora que la CUP está en el govern con usted, sea mucho más condescendiente con los "accidentes" medioambientales de lo que era antes de pillar cacho. De los imberbes de la supuesta nueva izquierda no se fíe, si les da un yuyu a lo Colau lo mismo le quitan el traje nuevo del emperador como se lo pusieron: precariamente. Dignes socis per un digne consistori Frankenstein units només per l'odi ceballut.
Va usted a hacer que echemos de menos a los sociatas, y tiene delito.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
* Clau de confirmació
Què és això?
Aquests camps de validació (anomenats Captcha) s'utilitzen per a evitar que els robots puguin utilitzar certs serveis.

Escrigui els caracters de la dreta
AAA-
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.