L'Ajuntament adquireix els primers vehicles elèctrics
  
L’Ajuntament de Tarragona disposa des d’aquest divendres dels primers vehicles 100% elèctrics. Recentment es van adquirir de 2 vehicles híbrids que es van adscriure als serveis tècnics municipals de Territori i al Laboratori.

Els cotxes elèctrics s’han adquirit a través de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i són 3 vehicles NISSAN LEAF i està previst que s’adscriguin a l’Àrea de Territori per desenvolupar tasques com les visites d’obra dels tècnics municipals, inspeccions d’obres i llicències; i un per l’àrea de Tresoreria municipal.

Estalvi en emissions previst

La quantitat d’emissions de GEH (gasos d’efecte hivernacle) que s’estima evitar anualment és de 4,34 (expressat en tones de CO2), a conseqüència de l’actuació de substitució de 4 vehicles vells que utilitzaven combustible fòssil i han estat calculades per la diferència entre les emissions d’abans i després de l’actuació. La font i la metodologia de càlcul utilitzada ha estat la que es troba disponible a l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, segons versió 2019 publicada de la Calculadora d’emissions de GEH.

Així mateix, l’Ajuntament ha sol•licitat una subvenció de 25.000 € per a l’adquisició d’aquests vehicles, en la convocatòria de subvencions per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d'adaptació al canvi climàtic per als anys 2019 i 2020. Està pendent de resoldre pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Redacció TT - 27/10/2019 - 08:19h
Ballesta
11/11/2019
12:06
Mentrestant, hi ha voreres del centre de la ciutat en què la gent, des de fa molts anys, i per no fer-se mal, acaba caminant per la calçada, esquivant els vehicles que circulen. Ex.: Cardenal Cervantes, entre Colom i Lleida.

"Les visites d’obra dels tècnics municipals, inspeccions d’obres i llicències; i Tresoreria municipal" es poden -ara que tenen vehicles elèctrics- donar-se un passeig per allí.
no contaminen gens
30/10/2019
12:04
I per a quan el cotxes que van amb energia solar?
Diners pel que volen
28/10/2019
11:51
Cotxes i tablets per a tots ... deuen ser cotxes amb pneumàtics especials per a que no degradin amb l'asfalt i camins de la ciutat... hi ha indrets que la manca d'asfalt ja es "socavon fixe" diners que potser despres diuen que no tenen per a reparar els camins dels marges del francolí i que la gran majoria de votatns de erc en les municipals de la zona eixample gaudim novament del riu... sino tocarà donar la volta a l'estadística amb la intenció de vot que vam fer posible que sigui alcalde Ricomà.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.